Szakiskolai kollégiumunkban ebben a tanévben 18 fiatal nyert elhelyezést. Nagyon mozgalmasan telnek a mindennapok, sok-sok program és esemény színesíti a délutánokat, estéket. A kollégiumi életvitel programunk része a maximális önellátás és önkiszolgálás, illetve a háztartási ismeretek elsajátítása. Mindent magunk végzünk el, felkészülve a majdani minél önállóbb életre. 

A tanulószoba, a különböző fejlesztések, a személyiségfejlesztő klub foglalkozás, sportkörök, szakkörök, utcai közlekedés remek alkalmak a közösségépítésre, önmagunk jobb megismerésére, fejlesztésére.  Sokrétű lehetőségek közül választhatunk a szabadidőnkben is: van énekkar, fotó, rajz, öko, IKT, színjátszó és hímzés szakkör is. Kiemelkedő sportélet zajlik a boccia- futóbicikli és kerekesszékes vívás sportkörökön. Versenyzőink rendszeresen járnak besorolásuk szerinti versenyekre, és öregbítik a PSE (Pető Sport Egyesület) hírnevét. Jó idő esetén az iskola kondi-parkját is használhatjuk. Idén kezdődtek el a Boldogságóra foglalkozások kétheti rendszerességgel, melyen a hallgatók és a konduktorok is szívesen részt vesznek.

Az esti szabadidős tevékenységet színesebbé teszi két kollégista diákunk tudásmegosztó szakköre – a fotókör és a zeneszerkesztés, illetve a kétheti rendszerességű filmklub és a hallgatók által vezetett kézműves, fejlesztő foglalkozások. Jó nálunk kollégistának lenni, mindnyájan szeretünk a Pető koleszban lenni!

Galéria

10kép