Makk Ádám, intézményünk vezetője, vívóedző és a kerekesszékes vívószakosztály alapítója részére a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életmű Díjat adott át 2023.12.04-én rendezett gálán, a Városligeti Műjégpályán.

Szívből gratulálunk!

 A Fair Play Díj élménye: az összetartó közösségünk ereje – Makk Ádám

Tisztelt Olvasók!

Engedjétek meg, hogy ezeken sorokon keresztül megoszthassam veletek azt az örömteli és megható pillanatot, amelynek részese lehettem 2023. decemberében, amikor a Fair Play Életmű Díjat átvehettem. Ez a kitüntetés nem csupán nekem, Makk Ádámnak szól, hanem mindazoknak, akik a Pető Intézet falai között nap mint nap odaadással, szeretettel és szakértelemmel dolgoznak, segítik azokat, akik a parasport területén mérettetik meg tehetségüket.

Az elmúlt években az intézet vezetőjeként, és egykori vívóként egyre erősödött bennem az a küldetés, hogy a sporton keresztül segítsem azokat, akik kerekesszékben ülve is ugyanolyan lelkesedéssel és kitartással tudnak versenyezni, mint bárki más. Ennek eredményeként született meg a Pető Sport Egyesület kerekesszékes vívó szakosztálya, amely egy igazi család, ahol a sport és az összetartó közösség hozza ki a legjobbat minden egyes résztvevőből.

A Fair Play Díj tehát nem csupán az én munkásságomat ismeri el, hanem minden olyan kollégámét is, aki önkéntes munkájával és odaadásával hozzájárul ahhoz, hogy a parasportolóink teljes mértékben kibontakozhassanak. A díj elnyerése számomra egyúttal kötelesség is, hogy tovább folytassam ezt a nemes küldetést, és inspiráljam a következő generációt.

Az intézetben végzett munkám során mindig is arra törekedtem, hogy a sport ne csak eredményeket hozzon, hanem segítse a fiatalokat abban, hogy teljesebb életet élhessenek. A nemzetközi és hazai edzőtáborok szervezése révén nem csak a helyi, de a nemzetközi közösség is részesülhet a tapasztalatcseréből, ami hozzájárul a magyar kerekesszékes vívás népszerűsítéséhez.

Azt vallom, hogy mindenki számára elérhetőek a sport örömei, és mindenki érdemel egy esélyt a kibontakozásra. Ebben a hitben folytatom tovább a munkát, és köszönöm mindazoknak, akik velem együtt járták eddig ezt az utat saját sportáguk vezetésével. Legyen ez a Fair Play Díj mindannyiunknak az elismerése és egyben inspiráció a jövőbeli eredmények eléréséhez.

Köszönöm a támogatást és a lehetőséget!

Tisztelettel,

Makk Ádám

intézményvezető, vívóedző és a kerekesszékes vívószakosztály alapítója

Galéria

2kép

fotók: Róth Tamás
Forrás: https://www.facebook.com/MagyarFairPlayBizottsag