Accenture

Az idei Digitális Témahét keretein belül az Accenture cég munkatársai látogattak el hozzánk, hogy ingyenes, élményalapú bemutatót tartsanak felső tagozatos tanulóink számára.

Az Accenture egy globális IT-szolgáltató vállalat, amely üzleti- és stratégiai tanácsadást, szakértői digitális- és technológiai megoldásokat, valamint outsourcing tevékenységeket kínál több mint 7000 ügyfelének világszerte.

A világszinten több mint 120 országban jelenlévő, 710 ezer kollégát foglalkoztató vállalat Magyarországon is jelen van már 30 éve. Budapesten több mint 600 fős létszámmal, technológiai tanácsadási, mérnök és informatikus munkatársaival azon dolgoznak, hogy új lehetőségekkel segítsék a hazai és külföldi vezető vállalatok és szervezetek fejlődését.

Ezen a foglalkozáson a gyerekek betekintést nyerhettek az iparban létező különféle monumentális projektekbe, számos új információt tudhattak meg a céges betanítások során alkalmazott VR szemüvegek felhasználásáról, megérthették a raktárakban megvalósuló technológiák alapjait a magasraktárak kicsiben való modellezésével, valamint kipróbálhattak robotokon megvalósított számos játékos fejlesztő programot.

Ezúton is még egyszer köszönjük szépen az Accenture cég lelkes csapatának a bemutatót, mellyel tanulóink fantasztikus élményekkel gazdagodtak!

Galéria

7kép

IKT szakkör

A Digitális Témahéten az IKT szakkörön a Húsvéttal foglalkoztunk. A tanulók párban robotoztak, először adott algoritmusokon keresztül kerestek tojásokat, majd nekik kellett az útvonalakat megalkotni egyik tojástól a másikig. A gyerekek nagyon szorgalmasan kódolták Mackót, remekül együttműködtek egymással.

A 3.B osztály lelkesen vett részt a Digitális Témahéten. A videókat az okostáblán nézték meg, majd hosszasan beszélgettek a Húsvétról. A QR kódokat már rutinosan olvasták be tablettel és örömmel játszottak a nyuszis kirakóval és a tojásos memorival.