Idén már tizenegyedik alkalommal nyitották meg motoros felvonulással a tanévet a Semmelweis Egyetem Pető András Kar (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban. A „Négy kerékről két kerékre” elnevezésű rendezvény keretében rekordszámú, több mint száz iskolást vittek el egy 8 kilométeres városnézésre Budapest utcáin a motorok mellett a Budapest Tuk-tuk járművei is.

A motoros felvonulás minden résztvevő számára emlékezetes és nagy lendületet ad a tanévkezdéshez a tanároknak és a gyerekeknek egyaránt – mondta el Makk Ádám, a PAK Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézményének igazgatója. Az, hogy tizenegyedik alkalommal rendeztük meg, jelzi, hogy milyen különleges eseményről van szó: ráadásul ezen a napon 11 éve még soha nem esett az eső – tette hozzá. Mint elmondta, a konduktív pedagógiát pozitív légkörben, motiváló környezetben lehet csak gyakorolni, hiszen arról szól, hogy megfelelő indíttatással és hozzáállással mindenki a legjobbját tudja nyújtani: a céljuk pedig az, hogy boldog gyerekek és boldog tanárok legyenek az iskolában.

 

Az esemény ötletgazdája és szervezője, Császár Claudia elmondta: idén is számos híresség állt a kezdeményezés mellé: a gyerekek Zsidró Tamás mesterfodrásszal, Szabó Győző színművésszel, Semmi-Kiss Tünde szépségkirálynővel, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázóval és Báder Márton válogatott kosárlabdázóval is együtt motorozhattak a tanévnyitó jótékonysági megmozduláson.

A programon részt vevő összes motorost, gyereket és motort ez alkalommal is a Groupama Biztosító biztosította, idén már két mentőmotor is kísérte a felvonulást a Mentőmotor Alapítvány és az OMSZ jóvoltából, a gyerekeknek ügyességi játékokkal kedveskedtek a Groupama Tanpálya dolgozói, az iskola munkatársai arcfestéssel tették vidámabbá a bátor motorosok megjelenését. Budapest utcáin a felvonulók biztonságos közlekedését a BRFK 20 motoros rendőre és az Első Motorvéd Egyesület kilenc motoros polgárőre segítette. Jelen voltak a két éve megalakult Vérlovagok is, akik önkéntes sürgősségi vérszállítást végeznek az ország egész területén. A szervező motorját a Harley Davidson biztosította.

Pogrányi Péter
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

Fotógaléria:

Motoros tanévnyitó a Pető András Kar általános iskolájában