A 2021/2022-es tanév végéhez közeledve, intézményünk szakiskolás és néhány felső tagozatos tanulóinak lehetősége volt részt venni egy 8 alkalmas alapozó Python tanfolyamon. Az érdekfeszítő foglalkozásokat az Accenture cég munkatársai tartották.

A Skills to Succeed (Képességek a sikerért) az Accenture Corporate Citizenship (Társadalmi Felelősségvállalás) kezdeményezése, amelynek célja, hogy támogassa és képessé tegye az embereket arra, hogy felvegyék a harcot a változó munkaerőpiacon. Vállalva ezzel azt, hogy befektet az oktatásba, képzésbe és készségfejlesztő kezdeményezésekbe, hogy világszerte felkészítse az embereket a digitális korban való munkavégzésre. Partnereivel, például a Csodák Csodája Alapítvánnyal együtt az Accenture a digitális munkaerő következő generációját építi, és a fiatalokat bevonja a munka befogadóbb jövőjébe.

Az Accenture önkéntesekből álló csapata a szemléletes, differenciált és jó hangulatú foglalkozásokra mindig felkészülten érkeztek, így valósítva meg a kitűzött célokat.

Tanulóink elsajátíthatták az alapvető programozói fogalmakat (például változók, ciklusok), majd azokat a Python nyelvet használva a gyakorlatban is alkalmazták: kis programokat, játékokat írtak, melyek a microbit és Maqueen robotok segítségével életre is keltek. Villogás, mozgás, tolatás, index, kő-papír-olló: mind-mind nagy élményt jelentett és fejlődésre adott lehetőséget.

Nagyon szépen köszönjük az Accenture cég munkatársainak a lelkesítő foglalkozásokat!

Galéria

6kép