A kollégiumi életbe sok minden érdekes tevékenység belefér, ilyen a mi csoportunk sütő-főző délutánja is, amire mindig nagy izgalommal és örömmel készülünk!

A csoportban készült sütemények készítése közben a gyerekek személyre szabott feladatokat kapnak. Cselekvésbe ágyazott tanulási folyamat ez, melyben észrevétlenül sajátítanak el a mindennapi élethez szükséges alapvető ismereteket. Az alkalmazás során fejlődik a finommozgásuk, az együttműködési képességük, fontos a figyelem, az alkalmazkodás,  hogyan működjenek együtt másokkal egy csapatként a cél érdekében.

Kezdetben, nehézséget jelentett egy tojás feltörése, a fehérjének és a sárgájának a szétválasztása, de a mennyiségek és a mértékegységek ismerete is fejtörést okozott. De hétről hétre egyre ügyesebb mindenki,  lelkesek és nagyon motiváltak a gyermekeink, hiszen a végeredmény, egy-egy nagyon finom süti, ízletes étel minden erőfeszítésért kárpótol! 

A készítési folyamat közben a balesetek megelőzésére is kitérünk, hiszen a gyerekeknek konyhai gépek biztonságos használatát is meg kell tanulniuk! A jó hangulat, a felhőtlen nevetés és sok humor pedig minden alkalommal garantált!!! 

Jelen esetben pizzás csigát és gluténmentes pöfeteg kekszet készítettünk, amit rögtön fel is faltunk az utolsó morzsáig!

Galéria

11kép