Május 19-én egy igazán különleges és színvonalas programon vehettek részt a vívás-szakkörre járó tanulóink: A Hungexpo E pavilonjában tartották az 5. Diákolimpiát! 

 
A Tudáspróba és Sulivívó Találkozóra több, mint 1000 gyermek érkezett a nap folyamán!
Tudáspróba feladatait Fodor Edina szakedzőnknek köszönhetően, a nyitás előtt megoldhatták a vívás sportkörös tanulóink. Itt játékos módon kellett teljesíteni a víváshoz szükséges alapokat. Jutalmul egy hátizsáknyi értékes ajándékot kaptak!
A bemelegítést követően iskolázásssal készítette fel sportolóinkat vívóedzőnk, intézményvezetőnk Makk Ádám Balázs.
 
A verseny két speciális páston zajlott, dr. Tamás Henriette MVSZ főtitkara és Szelei István, olimpiai és világbajnoki bronzérmes magyar tőrvívó, edző vezetésével. A páston két fémdobogóhoz rögzíthetők a kerekesszékek és beállítható a két vívó távolsága is. A kerekesszékes párbajtörőző versenyzők egy speciális földelt szoknyát is viselnek, mely eltakarja az érvénytelen területeket. 
Izgalmas pillanatoknak lehettünk tanúi az egész nap folyamán! Rengeteg tapasztalatot szereztünk és sok-sok élménnyel gazdagodott mindenki! Jövőre is ott leszünk!!!
 
E R E D M É N Y E K
Női kerekesszékes párbajtőr: Férfi kerekesszékes párbajtőr:
I. Boczán Fanni I. Burai Krisztián
II. Fülöp Eszter II. Soós Bence
III. Farkas Mónika és Bedők Tímea   III. Mihajlovics Áron és Varga Márió
 
Az eseményen segített Nagy Rebeka, Néráth Dóra, Bányik Dorina a Semmelweis Egyetem Pető András karának konduktor hallgatói és Nagyné Kijátz Edina konduktor.
Fényképeket készítette: Nagy Borbála Ria fotográfus gyakornok.
 

Galéria

8kép