Vincent Van Gogh egyszer ezt mondta: „Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: „nem tudsz festeni!”, akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.”

Iskolánkban rajzszakkör működik heti egyszer, másfél órában. Rajzszakkörre azok a gyerekek járnak, akik szeretnek rajzolni, festeni, alkotni. Itt különböző témákkal foglalkozva, különböző anyagokkal/eszközökkel alkotnak a gyerekek.  A kreativitás kibontakozása mellett, tanácsokat, visszajelzéseket kapnak. Bíztatás és a lelkesítés mellett megtanulnak egyéni megoldásokat és vállalni az egyediséget, a saját stílust, ami itt érték. Megtanulják felfedezni a szépet, a szokatlant, különlegeset. Mindenki elmondhatja véleményét. Értékelik és egy-egy bíztató szóval illetik egymást a csoport tagjai.

A rajzszakkörön a látás, a vizuális memória, megfigyelőképesség, absztrakció mellett, megfigyelhető a grafomotorika területén és a manipulációban tapasztalható képességek fejlődése, valamint a kognitív-, szociális- és kommunikációs képességek pozitív irányú változása. A csoporton belül az interakciókon keresztül fejlődik a kommunikáció. Tanulják a gyerekek a viselkedéskultúrát is. Fejlődik a reális értékelés képessége és az önértékelés. A témák feldolgozásánál felajánlott szabadság, és rugalmasság elindítja a képzeletet, és kreatív megoldásokra inspirálja a gyerekeket.

Vadász Zsuzsanna
konduktor-művészetterapeuta

Galéria

12kép