A Digitális témahét megvalósulása Zimonyi Nóra, a témahét felelős vezetője és lelkes kollégái: André Krisztina, Anton Éva, Faggyas Viola, Méth Frida, Pölös Evelin és Sándor Zoltán fantasztikus munkáját dicséri,  mellyel lehetővé tették, hogy idén ismét nagyszerű programokat tudtunk biztosítani erre az eseményre. 

Logiscool

A Digitális témahét keretén belül látogatott el hozzánk az újbudai Logiscool két munkatársa és tartottak interaktív foglalkozást a tanulóink számára. A játékos workshopon a blokkprogramozás rejtelmeibe nyerhettek betekintést a gyerekek és létrehoztak egy izgalmas űrhajós játékot.

Köszönjük szépen a Logiscool két oktatójának Magosi Kittinek és Verő Annának ezt a nagyszerű élményt!

Wii videójáték

Az idei Digitális témahéten az érdeklődő csoportoknak, osztályoknak lehetőségük volt kipróbálni a Wii videójáték-konzolt. Ennek az eszköznek az a különleges tulajdonsága, hogy a játék vezérlője egy vezeték nélküli távirányító. Használatakor ezt az eszközt kézben kell tartani, és a játék eseményeinek megfelelően 3D-s mozgásokat lehet vele végezni. A rendelkezésünkre álló program segítségével a gyerekek négyféle sport tevékenységet próbálhattak ki: baseballt, teniszt, bowlingot és golfot. A közös játék során párban vetélkedtek egymással a gyerekek, szurkoltak társaiknak, tippeket és taktikákat beszéltek meg a nagyobb siker érdekében. A sport és a vidámság kéz a kézben járt az iskolai falai között.

Galéria

10kép


Digitális tanösvény

A Digitális témahét keretein belül egy Digitális tanösvényen próbálhatták ki magukat a tanulóink. A tanösvény QR-kódok beolvasásán keresztül irányította el a lelkes diákokat hat állomáson át. Minden beolvasott QR-kód tartalmazott egy-egy feladatot, amelyek az informatika témaköréhez, vagy a digitális kultúrához kapcsolódtak, valamint egy versbe foglalt találós kérdést, mely mindig a következő állomást fedte fel.

A tanösvény sikeres teljesítéséhez mobiltelefonra/tabletre, valamint QR-kód beolvasására alkalmas applikációra volt szükségük.

A program teljesítésével fejlődtek többek között az eszközhasználati ismereteik, a személyes-, társas kapcsolati-, gondolkodási-, és digitális kompetenciáik is, mindez egy séta keretében, a friss levegőn.

A tanösvényen végig haladó osztályok tagjai mind lelkesen használták a telefonokat, ezzel is jobban belelátva a digitális világ színességébe, lehetőségeibe.

Galéria

12kép

 


Online receptgyűjtemény

A digitális témahét alkalmából sütött-főzött az iskola apraja-nagyja. Ennek oka, hogy tanulóinkkal egy online receptgyűjteményen kezdtünk el dolgozni. Több csoportunk készített el finomságokat folyamatosan fotózva az egyes munkafázisokat, hogy lépésenként mutathassuk be a sütemények elkészítésének menetét.
Weblapunkra folyamatosan felkerülnek az összeállított receptek, addig is íme néhány kép az elkészített pályaművekről.

Tojáskereső robotozás az alsós IKT szakkörön

A digitális témahét alkalmával április 7-én, csütörtökön, több gyermekcsoporttal is megvalósult a tojáskereső robotozás az alsós IKT szakkörön.
A foglalkozáson mindenki kiválasztotta a hangulatának megfelelő húsvéti tojást.

Csapatmunkában tojásokat párosítottunk Mackó segítségével. Kisebbeknél a sorrendiség, a jobb-bal differenciálása, a vizuális azonosítás volt a cél. Nagyobbaknál a csapatmunkára, az algoritmikus gondolkodás megalapozására, a mozgások síkbeli leképezésére helyeztük a hangsúlyt. Volt, aki az irányításért volt felelős, volt, aki a kódolásért.

A pálya egyre nehezedett, a legvégén egy adott iránykártyát ki is vettünk a pakliból, de a gyerekek nagy örömére Mackó mindig eljutott a célig.

Köszönjük Juli néninek, hogy csatlakozott hozzánk és megnézte a szakköri foglalkozásunkat!

Galéria

11kép