Tisztelt Szülők!

A digitális munkarend során a személyiségi jogok védelmének érdekében, valamint az oktatás eredményességének és hatékonyságának elősegítéséért az alábbi szabályok betartását kérem gyermeküktől és Önöktől:

  • A pedagógus, a tanuló, és a szülő is 8:00 és 17:00 között keresheti bármilyen fórumon egymást. Ez a Messenger csoportokra, telefonra, e-mailre és az online bejelentkezésekre is vonatkozik. Természetesen, ha a szülő jelzi, hogy munkavégzése miatt ettől eltérő időben tud csak kapcsolatot felvenni az osztályfőnökkel, csoportvezetővel, akkor külön, előre egyeztetett időpontban beszélünk vele.
  • Az iskolai digitális munkarend miatt létrehozott online kommunikációs csoportokban csak a pedagógusoknak van ún. „admin” jogosultsága. A tanulók nem vehetnek fel újabb csoporttagokat, és nem törölhetnek senkit a csoportokból. Ezekben a csoportokban a kapcsolatok felvétele csak oktatási célból megengedett. A privát kommunikáció egyéb fórumokon lehetséges.
  • Az online órákat, bejelentkezéseket a személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt TILOS BÁRMILYEN FORMÁBAN RÖGZÍTENI, TILOS BÁRMILYEN MÓDON HARMADIK SZEMÉLLYEL MEGOSZTANI! A szabály megsértése adatvédelmi incidensnek minősül, melyet haladéktalanul jelentenünk kell az intézményi adatvédelmi tisztviselőnek, aki hivatalból eljárást kezdeményez, szükség esetén jelenti a felügyeleti hatóságnak.
  • Egy tanuló csak egy digitális eszközön csatlakozhat egyszerre az online tanórához/mozgásfejlesztéshez!
  • Az online tanítási órán a tanulók részvétele kötelező. Ha a tanuló nem vesz részt az órán, és a szülő a mulasztást nem igazolja, az igazolatlan hiányzásnak számít.
  • Kérjük a szülőket, hogy írásban, előre jelezzék, ha a tanuló bármilyen okból nem tud az online tanítási órán részt venni. A pedagógus jelzi a szülőnek, ha a tanuló huzamosabban nem vesz részt az órán, vagy inaktív.
  • Ha a tanuló a tárgyi feltételek hiánya miatt tartósan nem tud csatlakozni az online tanítási órákhoz, akkor az osztályfőnökkel, csoportvezetővel egyeztetett módon vesz részt a tanulásban. A tananyagot elküldjük postán vagy e-mailben, de a szülőtől kérvény szükséges.

 

Budapest, 2021. március 16.

 

                                                                                              Liptákné Papp Judit

                                                                                          Intézményegység-vezető