Tisztelt Szülők!

A gyerekek visszavétele a nyári szünetről 2020. augusztus 31-én, hétfőn, 7:00-tól történik. Kérjük, hogy erre a napra hozzák el gyermekük

  • aláírt általános iskolai bizonyítványát
  • friss orvosi papírjait
  • a gyermek nevére kiállított „Egészséges, közösségbe mehet” orvosi igazolását
  • a gyermek rendszeres gyógyszereit
  • segédeszközeit.
  • Ha igénybe szeretnék venni intézményünk neurológiai és ortopédiai szakrendelését, szükségünk lesz 1-1 beutalóra. Kérjük a beutalókra ráíratni az alábbi szöveget:
    • SE PAK Neurológia 014020923
    • SE PAK Ortopédia   014021031
  • Segédeszközöket, ortopéd cipőt csak akkor tudunk felíratni, ha érvényes közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik a gyermekük.

A 2019/2020-as tanévben 8. osztályt végzett diákok rendhagyó ballagása 2020. augusztus 31-én, 10:00-tól lesz, osztályszinten megtartva. A ballagásra – a biztonságos távolság (1,5m) megtartása érdekében – csak két hozzátartozó kísérheti el a tanulókat.

A tanévnyitó az előkészítő 1. osztály számára 2020. augusztus 31-én, 11:00-kor lesz. A tanévnyitó ünnepségre egy szülő kísérheti el a gyermeket, szintén a biztonságos távolság megtartása érdekében. A tanévnyitó ünnepségre megfelelő öltözéket (fehér blúz vagy ing, sötét szoknya vagy nadrág) kérünk diákjainknak.

A többi tanuló évnyitója osztályszinten lesz megtartva.

Az egészségügyi szabályok betartása miatt a kézfertőtlenítés mindenki számára kötelező, az orrot és szájat elfedő maszk viselése kiemelten ajánlott annak, aki az iskola területére lép.

A COVID-19 járvány miatt az Iskolába történő belépéskor mindenkinek nyilatkoznia kell arról, hogy egészséges, és tünetmentes. A gyerekek visszavétele csak „Egészséges, közösségbe mehet.” orvosi igazolással lehetséges. Azt a tanulót, akinek nincs ilyen igazolása, nem áll módunkban fogadni. 2020. augusztus 31-én a gyermekekkel először a laborban kell jelentkezni, az orvosi igazolást is ott kell leadni.

Ha a szülő gyermekénél koronavírusra jellemző tüneteket észlel, az NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodnia kell gyermeke orvosi vizsgálatáról.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Bármely betegség után az Iskolában megjelenni csak orvos által kiállított, „Egészséges, közösségbe mehet” igazolással lehet. Igazolás hiányában a gyerekeket nem tudjuk visszavenni.

Az osztályok keveredésének elkerülése érdekében a szakkörök, sportrendezvények, egyéb események elmaradnak, amennyiben nem lehetséges a megfelelő távolság megtartásának biztosítása.

A gyerekeket csak egy szülő kísérheti be az iskolába.

Az Intézménybe CSAK a főbejáraton lehet belépni. A hátsó parkoló felőli bejáratokat a járvány ideje alatt nem lehet használni.

A szülők az Intézményben csak a feltétlenül szükséges ideig tartózkodhatnak. Szülők és hozzátartozók által kizárólag a porta mellett lévő mosdók használhatók. A gyermekek által használt mosdók igénybevétele az egészségügyi szabályok betartása miatt tilos.

Az Intézményben a testi kontaktus elengedhetetlen a konduktív nevelés sajátosságai miatt. Azonban ez nem haladhatja meg a segítségadáshoz feltétlenül szükséges mértéket. Erre odafigyelünk a mozgásfejlesztések alkalmával is. (Kerüljük a puszit, kézfogást!)

Az iskolai összevont szülői értekezlet és a motoros tanévnyitó elmarad. A szükséges tudnivalókról írásban tájékoztatjuk önöket.

 

Budapest, 2020. augusztus 24.