A digitális témahéten iskolánk felső tagozatos tanulói a lengyelországi Krok za Krokiem (Lépésről lépésre) egyesület diákjaival közösen egy online faliújságot szerkesztettek. Célunk az volt, hogy a gyerekek saját szemszögükből mutassák be iskoláikat. A folyamatosan bővülő felületet érdemes végigböngészni, nagy szeretettel és lelkesedéssel készült.
A digitális témahét első napján látogatott el iskolánkba Fári János IKT szakember és tartott Robotika előadást ötödik osztályos tanulóinknak. Az interaktív foglalkozás során számos érdekes robottal ismerkedhettek meg a gyerekek, melyek játékos módon többféle képességet fejlesztenek. Ezúton is szeretnénk megköszönni Fári Jánosnak, hogy ismét lehetővé tette számunkra ezt a programot, melyet tanulóink alig akartak abbahagyni, nagyon élvezték! 🙂
A Digitális témahét csütörtöki napján a The Medical Futurist képviseletében jött el hozzánk Mesko-Vajda Izabella és közreműködésével tartottunk iskolánkban rendkívüli biológia órát. A tanóra keretén belül a gyógyítás és az egészségmegőrzés jövőbelitendenciáit tárta a gyerekek elé, a már ma is elérhető fejlesztésektől haladva a távoli jövő elképzeléséig. Az interaktív foglalkozás során különböző állomásokon saját magukon próbálhatták ki a gyerekek az egészségmegőrzéshez használható digitális eszközöket. Többek között vérnyomást, testhőmérsékletet mérhettek, EKG-t, szemvizsgálatot végezhettek. Okospóló révén „betekintést” nyerhettek a belső szervekbe, VR szemüveggel pedig elkalandozhattak egy stressz-mentes virtuális világba. Ezúton is köszönjük Izának, hogy ellátogatott hozzánk!