Sziasztok!

Aux Mátyás vagyok, a Pető András Általános Iskolában tanulok. Édesanyám már nagyon sokszor volt táborban és szerette volna velem is megismertetni, hogy milyen a tábori élet. Emiatt sokat voltam más táborokban is. A Vértesboglári lovas táborban már ezelőtt is jártam. Nagyon jól éreztem magam, és bíztam benne, hogy megint jó lesz. Nem csalódtam…

Első nap édesanyám elvitt Vértesboglárra, a tábor helyszínére. Vértesboglár egy kis község Magyarországon, Fejér megyében. Nekem mindig olyan hangulatom van, amikor ott vagyok, -főleg amikor Zsolt bácsival vagyok misén-, mintha a nagyim falujában lennék.

Első nap, amikor megérkeztem, elfoglaltam a saját helyemet, ahol aludtam. Nagy élmény volt, amikor első ízben találkoztam Zsolt bácsi lányával, Bertával. Később, mikor egy kicsit kifújtam magam, kimentem a ház előterébe, ott beszélgettem a többiekkel, aztán nemsokára elmentünk ebédelni. Az ebéd nagyon finom volt. Aztán kimentünk a szabadtéri lovas pályára lovagolni. Mindenki egyszer körbemehetett a lovakkal. Én Hercegnővel mentem, Ő az én kedvenc lovam Vértesbogláron. Aztán még egy kicsit játszottunk, majd bementünk a házakba és lefeküdtünk aludni.

Második nap Zsolt bácsi keltett minket. Fölkeltünk, felöltöztünk, kint köszöntöttük egymást, majd elmentünk reggelizni. Reggeli után újra lovagolni mehettünk, aztán az árnyékban ülve tízóraiztunk és beszélgettünk ebédig. Ebéd után csendes pihenőt tartottunk. Este az én mesémre aludtak el a többiek.

Másnap batikolt pólókat készítettünk magunknak, én barna pólót csináltam.

Csütörtökön este a tábortűznél „Ki Mit Tud?”-ot rendeztünk. Én az egyik barátomnak írtam egy verset.

Pénteken lovaskocsival kimentünk a falu végére, és ott körbenéztünk a Vértes hegységben.

Este jött értem az édesanyám. Fáradtan, de boldogan értem haza, sokat meséltem otthon a tábori élményekről.

Nekem az tetszett legjobban a Vértes lovas táborban, ahogy a lovakkal bánnak. Ha én egyszer lovardatulajdonos leszek, szeretném én is eltanulni azt a bánásmódot, amivel Laci bácsi bánik a lovakkal.

 

(Vértesboglár- Zamosc 2017. július 8-9.)

 

Galéria

9kép