Tisztelt Munkatársunk!
A dolgozói VPN 2024.01.01. napjától elérhető O365 azonosítóval is.
 

VPN kapcsolatok az egyetemi hálózaton

A Semmelweis Egyetem hálózatának távoli elérése az alábbi virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatásokon keresztül lehetséges. Az SAP, Neptun, Poszeidon rendszerek 2020.08.25. napjától kizárólag az OpenVPN-en keresztül érhetők el. Az OpenVPN hozzáférés igénylése teljesen elektronikus.

1. Dolgozói VPN
A szolgáltatást minden munkatárs igénybe tudja venni az O365 azonosítójával, vagy kivezetésig a GroupWise azonosítójával, mely lehetőséget biztosít az Intranet, az E-tárhely (bérjegyzékek), az egyetemi levelezőrendszer, az egyetemi fájlszerverek, a könyvtári adatbázisok, az informatikai hibabejelentő  helpdesk.semmelweis.hu  portál, továbbá a műszaki hibabejelentő (GLPI) glpi.semmelweis.hu portál eléréséhez. Ezeknek az használatához nem kell külön hozzáférést igényelni.

Telepítési útmutatók:

2. OpenVPN
A kritikus, különösen érzékeny adatokat tartalmazó rendszerek távoli elérése előzetes engedélyhez kötött. Ebbe a körbe tartoznak a medikai-, gazdálkodási- (SAP), ügyviteli- (Poszeidon), tanulmányi- (Neptun), továbbá különböző biztonsági rendszerek.

Az OpenVPN igénylése az egyetemi polgárok és a szerződéses partnerek részére kizárólag az Online VPN igénylő rendszeren keresztül lehetséges: openvpn.semmelweis.hu
A belépés Novell/GroupWise felhasználói névvel (pl.: kovend) és jelszóval történik. A feltöltött igények iktatására és postai köröztetésére a továbbiakban nincs szükség, minden további engedélyezés a rendszeren belül történik. Az elkészült fiók használatához szükséges hitelesítési adatok e-mailben és az igénylőlapon feltüntetett mobiltelefonszámra kerülnek kiküldésre. Amennyiben a létrehozást követő 3 hónapon belül nem történik bejelentkezés, a hozzáférés törlésre kerül.

A VPN-el kapcsolatos bármilyen jellegű hibák, észrevételek jelzését az erre a célra rendszeresített helpdesk@semmelweis.hu e-mail címre várjuk, vagy a helpdesk.semmelweis.hu portálon keresztül kérjük leadni.
Kérjük, hogy az üzenetet minden esetben a hivatalos egyetemi email címükről küldjék!