Tisztelt Munkatárs!
Az SAP, Neptun, Poszeidon rendszerek 2020.08.25-től kizárólag az OPENVPN-en keresztül érhetők el.
 
Az új fejlesztéseinknek köszönhetően az OPENVPN hozzáférés igénylése teljesen elektronikus – részletes leírás lentebb olvasható.
 
Megértését és együttműködését köszönjük.

Dolgozói VPN kapcsolat az egyetemi hálózaton

A Semmelweis Egyetem hálózatának távoli elérése az alábbi virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatásokon keresztül lehetséges.

DOLGOZÓI VPN – minden munkatárs igénybe tudja venni a már meglévő GroupWise azonosítójával a DOLGOZÓI VPN-t, mely lehetőséget biztosít az intranet, e-tárhely (bérjegyzékek), egyetemi levelező rendszer, egyetemi fájlszerverek, könyvtári adatbázisok és az online hibabejelentő rendszer (GLPI http://glpi.semmelweis.hu/ ) eléréséhez. Ezt nem kell külön igényelni.

Telepítési útmutatók:

OPENVPN – A kritikus, különösen érzékeny adatokat tartalmazó rendszerek távoli elérése előzetes engedélyhez kötött. Ebbe a körbe tartoznak a medikai-, gazdálkodási- (SAP), ügyviteli- (Poszeidon), tanulmányi- (Neptun) és a különböző biztonsági rendszerek.

OpenVPN igénylés egyetemi polgárok és szerződéses partnerek részére kizárólag az Online VPN igénylő rendszeren keresztül lehetséges: http://openvpnigenylo.semmelweis.hu/
A belépés Novell/GroupWise felhasználói névvel (pl.: kovend) és jelszóval lehetséges A feltöltött igények iktatására és postai köröztetésére a továbbiakban nincs szükség, minden további engedélyezés a rendszeren belül történik. Az elkészült fiók használatához szükséges hitelesítési adatok e-mailben és az igénylőlapon feltüntetett mobiltelefonszámra kerülnek kiküldésre. Amennyiben a létrehozást követő 3 hónapon belül nem történik bejelentkezés, a hozzáférés törlésre kerül.

  •  

VPN-el kapcsolatos bármilyen jellegű hibát, észrevételt az erre a célra rendszeresített vpn@semmelweis-univ.hu e-mail címre várunk. Kérjük, hogy az üzenetet minden esetben a hivatalos egyetemi email címükről küldjék.