Véget ért a Semmelweis Tavaszi Fesztivál, mely idén is népszerűnek bizonyult a hallgatók között.

A táncversenyen 15 diák vett részt, akik az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában léptek fel társas és egyéni kategóriában. Az egyetem különböző karairól érkező hallgatók verbunkot, legényest, csárdást, balettet, jazz balettet, ír sztepptáncot és akrobatikus rock and rollt adtak elő, de hastáncot, orientális táncot és spanyolitát is láthatott a közönség. Az első díjat Kovács Kata és Módos Máté érdemelte ki, második Wolf Tamás, harmadik Metes Dorottya és Tóth Lídia lett, különdíjat Hegedűs Orsolya és Pecze Margit kaphatott. A legjobbak oklevelet és könyvutalványt vehettek át.

RS13118_KA-20140306-IMG_9712-tavaszi-fesztival-tancversen-scr

A zsűri tagjai – dr. Darabosné Tim Irma, az Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszékének oktatója, dr. Gáti Georgina, az Anatómia-, Szövet- és Fejlődéstani Intézet oktatója és Czizel Rita szigorló orvostanhallgató – a produkciókat a koreográfia kidolgozottsága, nehézsége, a felkészültség, a zene, a megjelenés és a technikai tudás alapján értékelték.

RS13122_KA-20140306-IMG_9696-tavaszi-fesztival-tancversen-scr

A Semmelweis Tavaszi Fesztivál, melyet idén is a Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport tagjai szerveztek, nyolcadik alkalommal várta egyhetes rendezvénysorozatával az érdeklődőket. A szervezők célja idén is az volt, hogy minél többen tudják bemutatni eddig kevésbé ismert, művészeti oldalukat. A Virtuózok Viadalán így zenei, a versmondó versenyen szavaló, a táncversenyen pedig tánctudásukat bizonyíthatták a Semmelweis Egyetem hallgatói.

RS13111_KA-20140306-IMG_9775-tavaszi-fesztival-tancversen-scr

A Tavaszi Fesztivál záróeseményén, a Gálaesten közel kétszázan voltak kíváncsiak a versenyek legjobbjainak produkcióira. A jelenlévők megtekinthették az Alkoss! Irodalmi-és Képzőművészeti Pályázat műveit is. A pályázat irodalmi kategóriájában hét pályamű érkezett, első helyezést Fekete Aimie, második díjat Vásárhelyi-Nagy Mária Flóra vehetett át, harmadik pedig Magyar Anna lett. Fotó kategóriában az első és a közönségdíjat is Konczer Stella, míg a különdíjat Nagy Szabolcs kapta. Képzőművészeti kategóriában a beküldött hat mű közül első helyezett Rosenstein Andor lett, míg a közönségdíjat Harasztos Luca Kinga, a különdíjat pedig Kozma Edina érdemelte ki.

A Semmelweis Tavaszi Fesztivál megnyitójáról itt, a Virtuózok Viadaláról pedig itt olvashat bővebben.

Mozer Mária

Fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.