Idén tizenkettedik alkalommal mérhették össze tudásukat az egyetem hallgatói különböző művészeti ágakban a Semmelweis Tavaszi Fesztiválon. A kétnapos rendezvényt dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes nyitotta meg az Elméleti Orvostudományi Központban (EOK). Ezt követően versmondó és zenei tehetségüket, illetve tánctudásukat bizonyíthatták a hallgatók, a legjobbak a jótékonysági gálaesten is felléptek.

Dr. Hermann Péter elmondta: jó érzés látni ezt a sok hallgatót, akik nagy lelkesedéssel és tehetséggel rendelkeznek, és egyetemi tanulmányaik mellett is szánnak időt a gyerekkorban megtanult készségeik gyakorlására, kamatoztatására. Jó szórakozást és küzdelmet kívánt a résztvevőknek.

A szervezők elmondták: a Semmelweis Tavaszi Fesztivál egy jó alkalom arra, hogy a hallgatók megmutathassák rejtett, eddig kevésbé ismert, művészeti oldalukat is. Az idei fesztivál több szempontból is különleges: 2018-ban két olyan híres ember születési évfordulóját ünnepeljünk, akik szorosan kapcsolódnak a Tavaszi Fesztiválhoz. Az egyetem névadója, Semmelweis Ignác Fülöp 200 éve született, valamint idén van Johann Sebastian Bach születésének 333. évfordulója is. A zenei produkciókkal rájuk is emlékeztek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy helyszínen, egy nap alatt, közel 30 produkció versenyzett egymással az EOK aulájában. A program a versmondó versennyel indult, ahol az egyetem lelkes szavalói adtak elő ismert klasszikus, illetve saját modern verseket is. A virtuózok viadalán zenészek és énekesek léptek fel, ezt követte a táncverseny, ahol a szatmári, latin és klasszikus indiai táncok mellett aerobic bemutatót is láthattak a nézők.  A Semmelweis Tavaszi Fesztivál versenyeinek eredményei erre a linkre kattintva letölthetők.

A Tavaszi Fesztivál a hagyományokhoz híven a művészet mellett a jótékonyságot is képviseli. A második napon tartott gálaesten a győztes produkciókat tekinthették meg ismét a résztvevők, a jótékonysági borok megvásárlásából befolyt bevételből az idei évben a Kútvölgyi Klinikai Tömb Sürgősségi Osztályát  támogatják a szervezők.

A fesztivált a Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport szervezte.

Kiss-Bódi Bernadett
Fotók: Kovács Attila- Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.