Szünet mindenkinek jár – nem csak a diákoknak, hanem a színházakban dolgozóknak is, így nehéz dolga van annak, aki pont nyáron érne rá a kulturális feltöltődésre. Nehéz… de nem lehetetlen! Szerencsénkre a művészet sosem pihen, még akkor sem, ha a nagyobb színházak éppen nem elérhetőek. Íme pár alternatíva, ami segíthet átvészelni az ideiglenes artisztikus apályt:

  1. Szabadtéri színházak
kép: locationshub.com

Országszerte találhatóak olyan létesítmények, amik augusztus huszadikán holtbiztos, de általában azon kívül is biztosítanak különféle programokat. Nem mindegyik épp színdarab, és csak ritkán ingyenesek, de a felsorakozó számos programlehetőség közül mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot.

Ilyen például: Margit-szigeti szabadtéri színház, Városmajori szabadtéri színház, Keszthelyi játékok, Balatonföldvári Kultkikötő

  1. Fesztiválok

Ha nyár, akkor fesztivál! És ha létezik zenei, virág, Agatha Christie, vagy épp matrjoskafesztivál, akkor nyilván van színházfesztivál is. Sőt, a választék széleskörű, így mindenki megtalálhatja a neki való formát, ha eleget keresgél. Akár rövidebb, vagy hosszabb, akár amatőr vagy inkább profi előadásokra fáj a fogad, fellelhető hozzá a megfelelő platform. A megrendezés időpontja gyakran nem kőbe vésett, így érdemes figyelni a hírforrásokat!

Ilyen például: Ördögkatlan fesztivál, Művészetek völgye, sőt, a Sziget fesztiválon is könnyen bele lehet botlani egy-egy előadásba.

3.Társulatok, kisebb színházak előadásai

Nem minden alkotó pihen nyáron, vannak, akiknél éppen ilyenkor kezdődik a művészi kiteljesedés. Lehet ez bemutatóturné, ha nevesebb társulatokról beszélünk, vagy csak egy határidőből kicsit kicsúszott, de épp elkészült darab helyi premierje is, de vannak, akik évközbeni elfoglaltságuk miatt élik ki nyáron a legújabb ötleteiket. Ezen előadások belépődíja egy igen széles skálán mozog, az általános díjszabás általában maximum pár ezer forintra rúg.

Ilyen például: Sztalker csoport, Spirit színház, illetve érdemes rálesni a helyszínekre is, mint Rs9, Rózsavölgyi szalon, Szív kamara.

Tehát nem kell lemondani a teátrum látogatásról jó időben sem, csupán a szemfülességet érdemes gyakorolni, hogy rábukkanjunk az újabb és újabb lehetőségekre. Hiszen már Shakespeare is megmondta: Színház az egész világ!

Tari Liliána, dietetikus hallgató

Az itt feltüntetett információk nem promóciós céllal kerültek bele a cikkbe, hanem csak a szerkesztő saját szubjektív véleménye alapján. Nem szponzorált tartalom.