Ezúton is gratulálunk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésének és munkatársainak a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy kiérdemléséhez. A tanúsítványt Bartos Andrea Katalin, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője adta át Czigány Tibornak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorának. 

Családbarát Munkahellyé azok az intézmények válhatnak, akik tudatosan odafigyelnek munkavállalóik jóllététre, elősegítik az optimális munka-magánélet  egyensúlyt és támogatják a nehezebb élethelyzetben lévő kollégáikat.  A tanúsítvány megszerzésének feltétele egy minden családbarát intézkedésre és lehetőségre kitérő előszűrő kérdőív kitöltése, valamint a személyes audit teljesítése.

A védjegyátadással egybekötött jógyakorlat megosztó workshopon a tapasztalatcserén túl két előadást hallgattak meg a családbarát egyetemeket képviselők.

Hornyánszky Gábor, a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar tehetséggondozásért felelős dékánhelyettese a BME 8-14 éves gyermekeknek szóló tudományos nyári táboráról, a Gyerekegyetemről tartott szemléletes beszámolót. 

Adonicsné Püski Kata, a Semmelweis Egyetem rektori kabinetvezető-helyettese és a Családbarát Egyetem Központ vezetője, előadásában bemutatta a Semmelweis Egyetem családbarát szolgáltatásait, a támogatások igénybevételének alakulását és a belső kommunikációban rejlő kihívásokat, újdonsült eredményeket. 

A legnagyobb kihívást, nem is a családbarát szolgáltatások kialakítása jelenti, hiszen az egyetemi szinergiáknak hála, ezeket közös erőfeszítéssel megvalósítjuk, hanem a számtalan támogatás hírének eljuttatása azon munkatársaknak, akik nem számítógép előtt végzik a munkájukat. Látható, hogy a családbarát program nem csak a dolgozók jóllétével foglalkozik, de az intézmény munkáltatói márkaépítését is szolgálja és a belső kommunikáció szervezése is szerves része. 

-hangsúlyozta a rektori kabinetvezető-helyettes.

A résztvevő egyetemek képviselőinek lelkesedése és az inspiráló előadások is mutatják, hogy a családbarát hívószó nem pusztán egy divatos, ámde tartalom nélküli kifejezés, hanem mögötte olyan értékteremtés és szervezeti kultúra építés zajlik, ami egy XXI. századi munkahelyen már elengedhetetlen a munkavállalók megtartásához és az intézmény sikerességének megőrzéséhez. 

Fotók: Geberle Berci/BME