A Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumának keretein belül, a Katolikus Szeretetszolgálat támogatásával, Rekonstruktív Reproduktív Medicina Szakrendelés kezdte meg működését.

 

A RRM multifaktoriális kezelési stratégiát alkalmaz, melynek célja a női és férfi termékenység helyreállítása és optimalizálása a vágyott várandósság természetes megfoganása érdekében.

 

A női ciklus működésének feltárását és a termékeny napok meghatározását magasan képzett és tapasztalt ciklusoktatók segítségével végezzük.

Centrumunkban a Creighton, FEMM Health, Billings, illetve Sensiplan módszerrel vezetett ciklustáblázatokat fogadjuk el.

 

Az RRM által alkalmazott kezelések közé tartozik a hormonális rendszer komplex kezelése a tüszőérés és az ovuláció biztosítása érdekében, az immunrendszer működését szabályozó kezelések a beágyazódás elősegítése érdekében, antibiotikus kezelés a gyulladásos folyamatok eliminálása érdekében, a férjek termékenyítő képességének javítása és a reproduktív sebészeti kezelések (pl. kismedencei és méhűri összenövések oldása, endometriózis, myomák, polypok eltávolítása) – mindezeket személyre szabottan kombinálja annak függvényében, hogy az adott párnak mire van szüksége reproduktív potenciáljának helyreállítása, illetve maximalizálása érdekében.

 

A munkacsoport indokolt esetekben stimulációs kezeléseket végez időzített együttlét eredményességének elősegítése érdekében, de inszeminációs kezelést és in vitro fertilizációt nem folytat.

A munkacsoport szakemberei nem vesznek részt asszisztált reprodukciós programokban.

 

Kiket várunk?

Azokat a 20-37 év közötti házaspárokat várjuk

– akik most döntöttek a gyermekvállalás mellett, de olyan betegségük van, ami a fogantatást megelőző gyógyszeres beállítást illetve műtéti kezelést igényel.

vagy akiknél rendszeres együttlétek mellett fél-egy év alatt nem következett be várandósság és 

– legalább két ciklus óta alkalmaznak a Creighton, vagy a FEMM Health, vagy a Billings, illetve a Sensiplan módszerrel vezetett cikluskövetést és 

– más intézményben nem állnak meddőségi gondozásban és kivizsgálásuk még nem történt meg.

 

A bejelentkezés módja

Az ambulancia segítségét kérő pároknak NEM a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumában kell bejelentkezniük, hanem igényüket a cikluskovetes@gmail.com címre írt elektronikus levélben tehetik meg. A beválasztási kritériumoknak megfelelő pácienseket a ciklusoktatók referálják a szakrendelésünkre.

 

A kivizsgálás és a kezelés költsége

A beválasztási kritériumoknak megfelelő páciensek kivizsgálása és kezelése – érvényes biztosítási jogviszony esetén – térítésmentes.

A hatályos jogszabályok szerint időzített együttlét stimulációjára felhasznált gyógyszerek kiemelt gyógyszerár támogatással nem rendelhetők, azok általános támogatással kerülhetnek felírásra.