Nagy érdeklődéssel, számos résztvevővel, harminc kiállítóval, egész napos szakmai előadásokkal zajlott az egészségügyi képzésben részt vevő vagy már végzett hallgatók számára ötödik alkalommal megrendezett Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze. Az Elméleti Orvostudományi Központban a minden egészségügyi szakmát megszólító rendezvényen a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága a szakmai előadások mellett kiemelt hangsúlyt fektetett a leendő állásadók, munkáltatók személyes megjelenésére, ezért az ország teljes területéről érkezők első kézből értesülhettek a munkalehetőségekről, állásajánlatokról, a szak- és továbbképzési lehetőségekről.

A rendezvényt dr. Hegedüs Tamás alumni igazgató köszöntője nyitotta meg. 

A megnyitót követően egésznap szakmai előadások színesítették az állásbörze kínálatát. Dr. Gyarmathy Miklós, a Pharma Consulting vezető tanácsadója „Hogyan szerezz meg egy állást?” című előadásával elsőként adott elő. Puskás-Kiss Adrienn, a MedConnect operatív vezetője az egészségügyi toborzásról és megtartásról, HR kihívásokról, valamint karriertanácsadásról és a coaching szerepéről fejtette ki gondolatait. Ezt követően a résztvevők a kiégés és a reziliencia témaköréről Dr. Papp Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet egyetemi adjunktusa előadásában hallhattak.

A karriernap a Semmelweis Egyetemre felvételiző diákok számára is releváns tudást kínált: a 2025-ös felvételi eljárás menetéről, részleteiről hallgathattak meg szakmai előadást, amelynek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz a céljukhoz, hogy a Semmelweis Egyetemen tanulhassanak.

A kiállítóknak előadás formájában is lehetőségük volt bemutatkozni a résztvevők számára: a délutáni etapban végig kiállítói előadásokon vehettek részt az állásbörze látogatói.

A Semmelweis Egyetem részéről kiállítóként jelen volt az Aneszteziológiai Klinika, az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság, a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, az Orvosi Képalkotó Klinika; a Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézet, a Sürgősségi Orvostani Klinika, a Szemészeti Klinika, a Szülészeti Klinika Koraszülött Intenzív Osztályai, valamint az Urológiai Klinika.

A teljes kiállítói névsor ezen a linken tekinthető meg.

Az Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze 2025-ben is visszatér a Semmelweis Egyetemre.

További részletek az Alumni honlapján érhetőek el.

Fotó: Bartha Bálint – Semmelweis Egyetem

Szöveg: Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatóság