2020. március 13-ával zökkenőmentesen megtörtént a Semmelweis Egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinika fekvőbetegellátásának átköltöztetése és a jelenlegi betegek átszállítása a Kútvölgyi telephelyről a Belső Klinikai Tömbbe. A hétvége során befejeződik a még fennmaradó orvos- és ápolástechnikai eszközök új helyszínre helyezése is.

A járóbetegrendelés, vagyis a III. Sz. Belgyógyászati Klinika két szakambulanciájának működése, 2020. március 12-18. között szünetel – erről telefonos üzenetet kaptak a betegek –, majd 2020. március 19-től a II. Sz. Belgyógyászati Klinika épületében (Budapest 1088, Szentkirályi u. 46.) működik tovább. Tehát a korábban a Kútvölgyi tömbben elhelyezkedő III. Sz. Belgyógyászati Klinika betegeinek fekvőbetegellátásra, valamint 2020. március 19-től a járóbetegellátásra is a II. Sz. Belgyógyászati Klinika épületében kell jelentkezniük. A kemoterápiás kezelések biztosítása ez idő alatt is folyamatos a Belső Klinikai Tömb területén.

A klinika ellátási területéhez tartozó sürgősségi belgyógyászati eseteket 03.10-től az egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztálya fogadja (1082 Budapest, Üllői út 78./A). A járóbeteg szakrendelésre előjegyzett betegek számára március 17-től lesz elérhető a semmelweis.hu oldalon a járóbeteg-fogadás új rendje, telefonon pedig az egyetem központi telefonszámán (06 1 459 1500) érdeklődhetnek hétfőtől, ahonnan a II. Sz. Belgyógyászati Klinika diszpécser pultját kell kérni. A költözés nyomán egységes szakmai irányítás alá került a Belső Klinikai Tömbben található II. Sz. Belgyógyászati, valamint a III. Sz. Belgyógyászati Klinika.

Az egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinikája a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 2020. március 9-i határozata alapján költözött a tervezettnél korábban az új helyszínre a Kútvölgyi telephelyről, miután az NNK az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi úti telephelyének fekvőbeteg-ellátó tömbjét járványügyi célra jelölte ki.

Korábbi közleményünk a témában itt érhető el.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.