Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. június 27.
532799 Összes oltás
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 2020. március 9-i határozata alapján a tervezettnél korábban, 2020. március 15-i hatállyal költözik új helyszínre – a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjébe – a Kútvölgyi telephelyről a Semmelweis Egyetem III. számú Belgyógyászati Klinikája.

Az NNK az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi úti telephelyének fekvőbeteg-ellátó tömbjét járványügyi célra jelölte ki.

A költözés ideje alatt a betegek biztonságos és folyamatos fekvőbeteg-ellátását az egyetem klinikáinak bevonásával biztosítják.

A járóbeteg-rendelés 03.12. és 03.18. között szünetel a III. Sz. Belgyógyászati Klinikán, erről minden érintett beteg telefonos üzenetet is fog kapni. A kemoterápiás kezelések biztosítása ez idő alatt is folyamatos a Belső Klinikai Tömb területén. A klinika ellátási területéhez tartozó sürgősségi belgyógyászati eseteket 03.10-től az egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztálya fogadja (1082 Budapest, Üllői út 78./A). A járóbeteg szakrendelésre előjegyzett betegek számára legkésőbb 03. 17-én a semmelweis.hu oldalon adunk tájékoztatást a járóbeteg-fogadás rendjéről, telefonon pedig az egyetem központi telefonszámán (06 1 459 1500) érdeklődhetnek hétfőtől.

Az érintett időszak beutalási rendjének módosításáról egyeztetések történtek a Központi Ágynyilvántartóval, valamint az Országos Mentőszolgálattal.

A III. számú Belgyógyászati Klinika a teljes költözést követően továbbra is változatlan kapacitással működik.

A jelen helyzettől függetlenül a Semmelweis Egyetem klinikáinak Kútvölgyi Klinikai Tömbből való áthelyezéséről még egy 2018. december 13-i kormányhatározat (1672/2018.) rendelkezett. A biztonságos betegellátás szem előtt tartásával az itt működő egységek többségének áthelyezése ütemezetten már megtörtént, jelenleg már csak a III. számú Belgyógyászati Klinika működik itt.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.