Amikor az adventi koszorún az első gyertya lángja fellobban, születnek meg bennünk azon gondolatok, szeretet cselekedetek, melyekkel karácsonyra készülünk. Igyekszünk jobban figyelni, időt szánni egymásra, közös programok során köszönetet mondani a másiknak, szeretetet költöztetni a szívünkbe, és talán jobban segíteni másoknak.

A Semmelweis család az idei jubileumi évben a karácsonyi készület során egy olyan adventi koszorút kötött, melyben mindezen elhatározások megvalósítására lehetőség nyílik.

Közös adventi programként december 8-án a jubileumi Semmelweis mozdonyunk által vezetve juthatunk el a Semmelweis különvonatán Bécsbe. Az ünnepi fénybe öltözött város karácsonyi forgatagában nyílik lehetőség közös városnézésre, vásári sétára, miközben a mézeskalács és a forralt bor illata segít kiszakadni a hétköznapok rohanásából.

December 12-én, csütörtökön 11 órától az egyetem Központi Épületében rendezzük meg az immáron szokásos karácsonyi teázást, ahol együtt ünnepelhetünk, örülhetünk az idei év közös sikereinek, eredményeinek. Idén először minden karon, tömbben felállításra kerül a Semmelweis250 karácsonyfa, melynek közös díszítése ünneppé válhat, és megteremtheti a közösségek meghitt együttlétének lehetőségét.

Lelkünk karácsonyra való felkészítéséhez szeretnénk minden nap hozzátenni egy keveset a Semmelweis adventi naptárral, melynek egy-egy üzenete elgondolkodtat, a lényeghez visz közelebb bennünket.

Pál Feri atya az adventre hangolódva december 13-án 16.30-tól az EOK-ban „Karácsonyhoz közeledve – stressz és kommunikáció” címmel tart előadást munkatársainknak és hallgatóinknak.

Idén szeretnénk, ha hagyományteremtő módon a Semmelweis család karácsonyi ajándéka személyre szólóan jutna el nehéz helyzetben lévő gyermekekhez. Ezért a Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tagintézményeiben élő 4-22 éves korúak részére kezdeményeztünk gyűjtést az általuk kért játékokból, sport és egyéb fejlesztő eszközökből.

Egymásra szánt több idő, köszönet, közös programok a karácsonyfa körül, készülő lélek, és segítség a nehéz helyzetben lévőknek, így december táján a Semmelweis család 250. adventjén!

Dr. Hankó Balázs, stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes

Kiemelt kép: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.