A „Szépítsük együtt egyetemünket a 250. jubileumi évben közösségi programban” részt vett munkatársak és hallgatók számára adott át emléklapot dr. Merkely Béla rektor és Hegedüs Tamás, a Hallgatói Önkormányzat elnöke a Semmelweis Szalonban. A Semmelweis Egyetem főépületének kerítését augusztusban újították fel az önkéntesek, kétnapos munka során.

A 250. jubileumi évben nemcsak az oktatás, kutatás-innováció, betegellátás és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra megújítása a feladatunk, hanem ennél is fontosabb a Semmelweis-közösség erősítése – mondta a kezdeményezés ötletgazdája, dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes. Ez az esemény – amin 107-en vettek részt – volt ennek a kiindulópontja – tette hozzá.

Dr. Merkely Béla felidézte a munka megszervezését és a festés emlékezetes pillanatait. Úgy vélte, ez a felújítás szép példa arra, hogy a tradíciókat és a korábbi vezetők munkájának eredményét mutató közvetlen környezetet a közösség erejével meg lehet védeni. Köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a kerítés megszépítésében.

A közös munka a Semmelweis-család egységét is kifejezte – vélte Hegedüs Tamás, aki elmondta, hogy amikor a Hallgatói Önkormányzatban (HÖK) kezdett dolgozni, akkor az egyik legfontosabb célja volt a hallgatók és az oktatók közötti űr csökkentése, és a Semmelweis-szellemiség erősítése a hallgatókban. Minden ecsetvonás időutazás is volt: sosem látott feliratok, motívumok kerültek elő – vélte a HÖK elnök.

A szervezők köszöntői után dr. Molnár László, a Központi Levéltár igazgatója Séta a régi orvoskaron címmel tartott előadást, amiben röviden ismertette az egyetem egyes épületeinek történetét. Ezt követően dr. Merkely Béla és Hegedüs Tamás átadta az emléklapokat az önkénteseknek.

Keresztes Eszter
Fotó: Tuba Zoltán