Az egyetem több mint 100 hallgatója és munkatársa vett részt a dr. Merkely Béla rektor és a Hallgatói Önkormányzat által csapatépítő önkéntes munkaként meghirdetett kétnapos kerítésfestésen. A program keretében a Semmelweis Polgárok közösen szépítették meg az egyetem főépületének több mint száz éves kerítését. 

Fontos, hogy Semmelweis Polgárként érezzük sajátunknak az egyetemet, és tegyünk érte mi magunk is, szépítsük a környezetünket, vigyázzunk rá – hangsúlyozta dr. Merkely Béla rektor a Hallgatói Önkormányzattal közösen meghirdetett önkéntes kerítésfestéssel kapcsolatban. Emellett a közösség, a csapat építését is szolgálja, ha az oktatók, egyetemi munkatársak és hallgatók közösen festenek, együtt tesznek valamit az egyetemünkért – mondta a rektor, aki több más vezetővel együtt maga is részt vett a festésben.

A két nap alatt összesen, egymást váltva több mint 100 munkatárs és hallgató vett részt az önkéntes programon, amelynek eredményeként megszépült az egyetem főépületének is helyt adó Belső Klinikai Tömb kerítésének egy része. A munka szakszerűen a kerítés drótkefével történő megtisztításával kezdődött, majd a portalanítást követően került fel a festék. Az eszközöket és anyagokat, így a munkavégzéshez szükséges, előírásszerű védőeszközöket (maszk, kesztyű, védőszemüveg), valamint a balesetvédelmi oktatást az egyetem Műszaki Főigazgatósága biztosította. A kivitelezés helyszínén a főigazgatóság szakemberei felügyelték és szükség esetén segítették a munkát.

A mostani kerítésfestést már a közösségépítést célzó jubileumi programok keretében szervezték. A Semmelweis Egyetem a szeptemberben induló tanévben ünnepeli alapításának 250 éves jubileumát. Az egész éven átívelő tudományos, oktatási és lakossági prevenciós programsorozatok mellett számos további közösségformálást támogató rendezvény, akció is várható majd. Így egyebek mellett szeptembertől összesen 250 km-es emléktúra-sorozat kezdődik a jelenlegi és volt hallgatók, munkatársak, valamint családtagjaik számára, de lesz családi sportnap is. Az év folyamán további, a közösséget építő és a Semmelweis Egyetemet szépítő programokra is sor kerül.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.