letöltéshez kattintson a képre (pdf)

Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A január 16-18 között megrendezett Educatio szakkiállításra, valamint a 2014-es felvételi eljárásra egy huszonhat oldalas kiadvánnyal készült a Semmelweis Egyetem, amelyben minden kar részletesen bemutatkozik (letölthető a képre kattintva vagy a honlap láblécéből). A Semmelweis Egyetem Újság különszámaként megjelent tájékoztatóból számos fontos információt megtudhatnak az egyetemi iránt érdeklődő felvételizők egyebek mellett a hallgatói élettel, a tehetséggondozással, vagy éppen az egyetem történetével kapcsolatban.

A kiadványban ismertetett pályakövetési adatokból kiderül többek között az, hogy az itt végzettek közel 90 százaléka ismét a Semmelweis Egyetemet választaná, ha újra továbbtanulás előtt állna. A megkérdezettek azt mondták, pozitív élményeik vannak az egyetemmel kapcsolatban, szívesen gondolnak vissza a diákéveikre.  Szintén a Diplomás Pályakövető Rendszer adataiból tudható, hogy a Semmelweis Egyetemen végzett hallgatók átlagosan kevesebb, mint 2 hónapon belül el tudnak helyezkedni tanulmányaik befejezése után. A felmérések szerint a leggyorsabban, alig három hét alatt, a Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói találnak munkát.

RS7464__ZZS8555-scr

Az adatok alátámasztják, hogy a gyakorlatban jól használható tudást szerezhetnek az itt tanulók: az orvoskaron végzettek 5-ös skálán 4,39 pontot adtak arra a kérdésre, hogy milyen mértékben használják a tanulmányaik során megszerzett tudást a munkájukban; ez nagyon magas értéknek mondható. A fogorvosin végzettek körében pedig még ennél is kiugróbb ez a szám, 4,88 pont.

A Semmelweis Egyetem az oktatás, kutatás és gyógyítás hármas pillérére épül, és éppen ez a hármas egység az, amely nemzetközi tudásközponttá teszi a több mint 240 évvel ezelőtt alapított intézményt. A képzés három nyelven, magyarul, angolul és németül folyik, a több mint 12 ezer hallgató negyede külföldi, akik öt kontinens több mint hatvan országából érkeztek Budapestre azért, hogy a Semmelweis Egyetemen tanulhassanak.

RS5142_IMG_3733-scrA Semmelweis Egyetem, mely hagyományosan élen szerepel a különböző felsőoktatási rangsorokban,  egyedülálló helyet foglal el a hazai egészségtudományi felsőoktatásban. Kiemelkedő szerepét jól jelzi, hogy a Magyarországon dolgozó orvosok 42, a fogorvosok 70, a gyógyszerészek 50, míg az egészségügyi szakdolgozók 27 százaléka itt végzett.

A január  18-án zárult Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon nagy volt az érdeklődés a Semmelweis Egyetem iránt; a programon minden kar bemutatkozott. Az erről szóló beszámolónk ide kattintva  olvasható, míg az összes kart és a várható újdonságokat – egyebek mellett az újonnan induló egészségturizmus szakirányt is – bemutató korábbi cikkünk itt érhető el.

Dobozi Pálma

Fotók: Kovács Attila és Szigetváry Zsolt

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.