Edukacio_borito_netreA Semmelweis Egyetem valamennyi kara bemutatkozott a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 16. és 18. között a Papp László Budapest Sportarénában.

A diákok a képzési rendszerről és a felvételiről szóló hivatalos információkon kívül a jelenlegi hallgatóktól azt is megtudhatták, mire számíthatnak a kollégiumi elhelyezéssel, vagy a szabadidős tevékenységekkel kapcsolatban.

A Semmelweis Egyetem külön kiadvánnyal is készült az Educatio kiállításra, amely elérhető a karok standjain, illetve letölthető az egyetemi honlapról (a láblécből).

„Tényleg olyan nehéz?” – kérdezték többen is a Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzatainak képviselőitől az egészségügyi képzés iránt érdeklődő fiatalok. „Mert azt azért tudják, hogy itt sokat kell tanulni, de mi az egyetem szépségeivel nyugtatjuk őket. Azt is el szoktuk mondani, hogy nem kell megijedni, mert idővel bele lehet jönni és legfőképpen: ha valaki tanul, teljesíthető” – mondta egy orvostanhallgató, aki szerint a magas színvonalú gyakorlati oktatás mindenért kárpótol.

RS10376__ZZS5048-scr

A Semmelweis Egyetem hat karának standjain a vezető tisztségviselők, tanárok, illetve a hallgatói önkormányzatok és a tanulmányi osztályok képviselői várták a felvételi előtt állók kérdéseit. A leendő egyetemisták megismerkedhettek a szakok, szakirányok jellegzetességeivel, a képzési rendszert érintő legfrissebb és legfontosabb információkkal, tájékoztatást kaphattak a felvételi esélyekről, de a tanulmányi és szociális juttatásokról, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről is érdeklődhettek.

„Legtöbben a hallgatói életre, a felvételi követelményekre, a ponthatárokra, az osztott és osztatlan képzések közötti átjárhatóságra, illetve a kollégiumi elhelyezésre kérdeznek rá, de sokan kíváncsiak arra is, mennyivel nyújt többet a mesterképzés, illetve hogy milyen tantárgyak vehetők fel a különböző szakokon” – sorolta a hallgatói önkormányzat egyik képviselője.

RS10374__ZZS5069-scr

Hagyományosan idén is több mint száz kiállító várta az érdeklődőket, akik ingyen vehettek részt a rendezvényen. A standokon hazai és külföldi főiskolák és egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek mutatták be kínálatukat. Olyan vállalatok képviselőivel, szakembereivel is találkozhattak a továbbtanulni vágyók, akik meghatározó szerepet töltenek be a magyar felsőoktatásban. Képviseltették magukat a média oktatási szektorra specializálódott szereplői, a „diák-coaching” szolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaságok, illetve egyes nonprofit szervezetek is. A legújabb oktatási fejlesztésekről, taneszközökről és módszerekről is tájékozódhattak a felvételi előtt állók, akik pályaorientációs tanácsadásban is részesülhettek, valamint jelentkezési tudnivalókról és felvételi eljárásról szóló előadásokat hallgathattak meg.

Mozer Mária

Fotók: Szigetváry Zsolt

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.