Cím: Horány, Nagyduna sétány 9. 

Gondnok:     Bihari Pál (+36 30 309 1971)

Ügyintézők:  hétfőtől péntekig 8.00-15.00
                       udulok@semmelweis.hu
                       +36 20 825 8462

 

 A Szentendrei-sziget legdélebbi települése, jelenleg Szigetmonostor település része. Szentendrével és Dunakeszivel komp- és révjárat köti össze. Közúton csak Tahitótfalu hídján át közelíthető meg.

A két épületből álló üdülő és a hozzátartozó hatalmas zöld park várja a pihenni vágyókat. A kőház és a faház összesen 30 vendégnek nyújt szállást.

Megközelítés

Leírás

A horányi üdülő két épületben várja a pihenni vágyókat. A fürdőszoba modernizálásával, új ágyak felszerelésével és új padlóburkolattal megszépített faházban 3, 4 és 5 férőhelyes, emeletes ágyakkal berendezett szobák 18 vendégnek biztosítanak szálláshelyet. A kőház szobái a 2019. évi szezonnyitást megelőzően átalakításon mentek keresztül, melynek köszönhetően a komfortnélküli szobákból 2 db franciaággyal berendezett kétágyas és 2 db emeletes ágyakkal berendezett négyágyas, saját fürdőszobával, toalettel felszerelt lakóegységet alakítottunk ki. A kőház befogadóképessége 12 fő.

Az üdülő sporteszközeit (kenuk, kerékpárok, trambulin, pingpongasztal stb.) a vendégek üdülőben tartózkodásuk alatt térítésmentesen használhatják. Felnőtt vendégek a nagy melegben az üdülő borospincéjéhez a kulcsot a gondnoktól kérhetik el. A szobák foglalását az üdülő kapacitásainak minél hatékonyabb kihasználása érdekében több ütemben tesszük lehetővé a nagyobb létszámú és a hosszabb foglalásokat előnyben részesítve az alábbiak szerint:

◾ a jelentkezési időszak 1. hetében a teljes üdülőt foglalók (egy hétre, hétvégére, egyéb napokra) kapnak lehetőséget gyermektáborok, illetve egyetemi foglalók részére;

◾ a 2. héten a teljes hetet, illetve a hétvégi két éjszakás turnusokat foglalók jelentkezhetnek;

◾ ezt követően szabadon maradt lehetőségek tetszőleges foglalása lehetséges az egyetemi polgárok részére.
Horányban maximum 10 fő, saját sátrában történő elszállásolását tudjuk biztosítani.

A sport szerelmeseinek lehetőségük van a 2 illetve 4 személyes kenuk kipróbálásra, melyekhez a védőfelszerelést biztosítjuk. Továbbá az üdülő rendelkezik 6 db kerékpárral, amelyekhez a védőfelszerelésről a vendégnek kell gondoskodnia.

Szabadidő

Az üdülőben lévő kikapcsolódást szolgáló lehetőségek

A borkedvelők számára örömhírrel szolgálhatunk, ugyanis az udvaron elhelyezkedő régóta használaton kívüli pince felújításra került, ami alkalmas az italok hűtésére, további a meleg nyári napokon kellemes néhány fős beszélgetések eltöltésére.

Az udvaron elhelyezkedő épített medence, a melegebb nyári napokon kiváló lehetőséget nyújt a nyaraló vendégek számára a hőség elviselésére.

A hatalmas zöld park kiválóan alkalmas a labdajátékokra, tollaslabdázásra. Az asztaliteniszt kedvelőknek rendelkezésükre áll az udvaron felállított ping-pong asztal. Továbbá a gyerekek számára egy trambulin került kihelyezésre.

A szabadban sütögetésre, bográcsozásra is van lehetőség, melyhez a szükséges eszközök rendelkezésre állnak. Az esti kártya partik, labdajátékok vagy kellemes beszélgetés mellett gondtalan napokat élvezhetnek az ide látogatók családjukkal, barátaikkal.

Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek örömhírrel szolgálhatunk. Ugyanis lehetőségük van az üdülőben 6 db kerékpár használatára, valamint 3 db túrakenu (1 db négyszemélyes, 2 db kétszemélyes) is az üdülő vendégek rendelkezésére áll.

A kerékpározáshoz szükséges védőfelszerelést (sisak, láthatósági mellény, térd- könyökvédő) a vendégeknek maguknak kell biztosítaniuk. A túrakenukhoz a védőfelszerelést az Üdülő biztosítja.

Ajánló

Az üdülő környékén elérhető üzletek:

 • Élelmiszerbolt: 400 m-re, illetve 1,1 km-re
 • Fagylaltozó: 850 m-re található
 • Horányi strand, ingyenes belépéssel

Foglalás

Értékesítendő lakóegység

Egyetemi polgárok

 
 

Kőház  összkomfortos szobák

 

2 ágyas szoba/vendégéjszaka

3 900 Ft

 

4 ágyas  szoba/vendégéjszaka

6 500 Ft

 

Kőház (12 férőhely)/vendégéjszaka

32 500 Ft

 

2 ágyas szoba/hétvége éntek-vasárnap, 2 éj)

7 800 Ft

 

4 ágyas szoba/hétvége (péntek-vasárnap, 2 éj)

13 000 Ft

 

Kőház (12 férőhely)/hétvége (péntek-vasárnap, 2 éj)

65 000 Ft

 

2 ágyas szoba/ 1 hét (péntek-péntek, 7 éj)

19 500 Ft

 

4 ágyas szoba/ 1 hét (péntek-péntek, 7 éj)

39 000 Ft

 

Kőház (12 férőhely)/1 hét (péntektől-péntekig)

162 500 Ft

 

Faház komfort nélküli szobák

 

3 ágyas szoba/vendégéjszaka

4 900 Ft

 

4 és 5 ágyas szoba/vendégéjszaka

6 300 Ft

 

Faház (18 férőhely)/vendégéjszaka

42 000 Ft

 

3 ágyas szoba/hétvége (péntek-vasárnap, 2 éj)

9 800 Ft

 

4 és 5 ágyas szoba/hétvége (péntek-vasárnap, 2 éj)

12 600 Ft

 

Faház (18 férőhely)/hétvége (péntek-vasárnap, 2 éj)

84 000 Ft

 

Faház (18 férőhely)/ 1 hét (péntektől-péntekig)

231 000 Ft

 

Teljes Üdülő (30 férőhely)

 

Üdülő / vendégéjszaka

72 500 Ft

 

Üdülő/ hétvége (péntek-vasárnap, 2 éj)

145 000 Ft

 

Üdülő 4 éjszakára (hétfő-péntek, gyermektáboroknak)

150 000 Ft

 

Üdülő/ 1 hét (péntektől-péntekig)

362 500 Ft

 

Sátorozás (saját sátorban, ágynemű nélkül) Ft/fő/nap

1 000 Ft

 

Üdülő napi belépőjegy ott alvás nélkül csak felnőttnek

1 000 Ft

 

 

A fenti árakon kívül a 18. életévüket betöltött vendégek helyszínen a gondnoknak fizetendő plusz 450 Ft/fő/ vendégéjszaka fizetésére kötelesek az idegenforgalmi adó miatt.

Az üdülő udvarán továbbá lehetőség van 5 db kétszemélyes sátor felállítására.

Az üdülő 2023-ben június 3-tól szeptember 16-ig fogad üdülővendégeket.

Az árak tartalmazzák a víz-, villany-, gáz és végtakarítás, valamint az ágynemű használat költségeit.

A foglalás menete a következőként zajlik: A foglaló a www.udulofoglalas.semmelweis.hu oldalon található adatlap minden mezőjét pontosan, hiánytalanul kitölti. Ezt követően az udulok@semmelweis-univ.hu e-mail címről a foglaló által megadott e-mail címre egy megerősítést kérő levél érkezik, melynek kitöltését, mentését követően kerül megerősítésre a foglalás. Fontos! Ezen lépés elmulasztása esetén a foglalás nem jelenik meg a rendszerben, így nem érvényes. A foglalás visszaigazolását követően 5 munkanap áll a foglaló részére, hogy az üdülési díjat rendezze. A fizetést igazoló dokumentumot (képernyőfotót) ügyintézőink részére szükséges megküldeni, ezt követően kerül Fizetett státuszba és véglegesítésre a foglalás, amennyiben ez nem érkezik be, újra szabaddá válik az előjegyzett időszak. Továbbá a helyszínen a gondnoknak fizetendő IFA költsége, melyet készpénzben érkezéskor kell fizetni.

Foglalás

Hajózás

Kenu kezelési szabályok

Kenu igénylők és a vízen túrázók részére:
Az alábbiakban szeretnénk közelebb hozni hozzátok azokat a kikerülhetetlen tényeket, melyeket összességében “Hajózási Szabályzat” tartalmaz!
A szabályzat értelmezéséhez soha ne felejtsétek az alapkövetelményt:
Mindig legyetek a víz felett
A kenu (amiben ülsz) legyen köztetek és a víz között
Csak ennyi, így tudtok a vízen túrázni
És még néhány gondolat:
Egy jó hangulatú gondtalan kenu túra soha nem azzal kezdődik, hogy beülünk a kenuba.
Mérlegeljük a társaság vízi jártasságát úszástudását és ennek ismeretében válasszunk folyót-folyamszakaszt.
Jelöljünk ki kormányost, kinek fő feladata a „Hajózási Szabályzat” betartása- betartatása, a kenu kormányzása, valamint varázslatos egyéniségével és erőteljes hangjával irányítja a többi evezős mozgását. A kormányos felel a legénységért, a kenu épségéért és felszámol minden a demokráciára irányuló törekvést.
A kenuban nincs demokrácia!
A többiek a “legénység” . Az Ő dolguk mindenben támogatni a kormányos munkáját. Szorgalmas evezéssel és a megfelelő italok biztosításával hozzájárulni a kenu túra sikeres lebonyolításához. Így ezen alapvetések, valamint a „Hajókezelési Szabályok” betartásával, vélhetően hamarosan elérkeztek a célhoz az örömteli kikötéshez.
Kenuval kikötni mindig a folyásiránnyal szemben kell. A kikötés folyamatát a kormányos vezényli, melynek során legénység mindig egyesével hagyja el a kenut, úgy hogy a hajótest a lehető legtovább vízen legyen.
És végezetül:
Tartsd be a vízen járás írott szabályait, ismerd meg a “Hajózási Szabályzatot
Tartsd be a vízen járás íratlan szabályait. Szerezz minél több tapasztalatot.
Ne feledd – felül a gálya – alul a víznek árja – azért a víz az úr.

Galéria

Házirend

Tisztelt Vendégeink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az alább részletezett házirendet az üdülő területén tartózkodásuk alatt kötelesek betartani!

 1. Az érkező vendégek a szobáikat az érkezés napján 16:00 órától foglalhatják el. A szobákat az utolsó napon legkésőbb 10:00 óráig kell elhagyni.
 2. A szobakulcsot a vendégek a bejelentkezést követően kapják meg. A kulcs elvesztése, sérülése esetén a vendéget teljes anyagi felelősség terheli. Hazautazás napján a kulcsot a gondnok részére kérjük leadni. Az idegenforgalmi adót a kialakult járványhelyzet miatt az idei évben megfizetni nem kell. Viszont kérjük a vendégadatok pontos megadását a gondnok részére! Továbbá a hatályos kormányrendelet szerint az üdülés igénybevételéhez minden 18. év feletti vendégnek a koronavírus elleni védettség igazolása szükséges, mely érvényes védettségi igazolvánnyal (plasztikkártyával), vagy applikációval teljesíthető.
 3. Látogatók, idegenek fogadása a lakrészben csak a gondoknál történt előzetes bejelentés és díjazás megfizetése mellett lehetséges. E rendelkezés megsértése esetén a szállásadó jogosult azonnali hatállyal a vendéget a szálláshelyről kiutasítani.
 4. Az üdülő helyiségeit, berendezéseit és felszerelési tárgyait kérjük a rendletetésüknek megfelelően használni. A rendellenes használat illetve a gondatlanság által okozott károkért a vendég kártérítési felelősséggel tartozik.
 5. Az üdülő tulajdonát képező szobai tartozékokat, berendezési tárgyakat (különösen takaró, ágynemű, edény, stb.) az épületből kivinni TILOS!
 6. A szobákban kávét főzni, ételt melegíteni tűzveszély és közegészségügyi okok miatt TILOS!
 7. A konyhában található gázpalackot csak a gondok jogosult cserélni.
 8. Az üdülő csak az általa üzembe helyezett elektromos berendezések, készülékek biztonságos üzemeltetéséért felel.
 9. A lakóegységekben, közös helyiségben elhelyezett vagyon- és értéktárgyakért az üdülő semmilyen felelősséget nem vállal. A lakóegység zárása mindenkinek saját érdeke és felelőssége.
 10. Az épületekben és felszerelésekbenokozott károkat a károkozó köteles azonnal jelenteni a gondnok felé és a keletkezett kárt a helyszínen köteles megtéríteni.
 11. Kérjük, hogy 22.00 és 07.00 óra között a többi üdülővendég nyugalmára legyenek fokozott tekintettel.
 12. Az esetlegesen elszenvedett balesetekről, sérülésekről a gondnokot azonnal tájékoztatni kell.
 13. Az elsősegélynyújtó felszerelés a gondnoki szobában található.
 14. Az esetleges panaszok vagy egyéb észrevételek, rendkívüli esemény vagy veszély észlelését kérjük a gondoknak bejelenteni.
 15. Az üdülőbe kisállatot vinni TILOS!
 16. Minden vendég köteles betartani a tűz- és balesetvédelmi szabályokat.
  • az üdülő területén dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet, melyről az udvaron elhelyezett táblák adnak tájékoztatást. Az épületekben/lakrészekben TILOS a dohányzás! A cigarettacsikket a dohányzásra kijelölt helyen található, nem éghető anyagú gyűjtőedényben kell elhelyezni, műanyag szemeteszsákba dobni TILOS!
  • robbanásveszélyes tárgyakat (pl. oldószeres festék, hígító, turista gázpalack, stb.) gyújtásveszélyt okozó tárgyakat, eszközöket (pl.: pirotechnikai eszközök, mécsesek, fáklyák, stb.) az üdülő területére behozni TILOS!
  • az üdülő területén tüzet rakni csak az arra kijelölt helyen szabad, a tűz eloltásához szükséges eszközöket (pl.: vödör víz) készenlétben kell tartani
  • szeles, viharos időben tüzet gyújtani TILOS!
  • a tetőkre felmenni VESZÉLYES és TILOS
  • az üdülő területén alkoholt 18 éven aluliak nem fogyaszthatnak
  • kábítószert az üdülő területére behozni SZIGORÚAN TILOS.
 17. A trambulin használata felnőtt felügyelettel lehetséges!

Ezen rendelkezések megsértője azonnali hatállyal kiutasítható az üdülőből.

 

A házirendben foglaltak megszegéséből eredő károkért, esetleges személyi sérülésekért, a vendég hibájából, eredő balesetekért az Üdülő üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Köszönjük, hogy áttanulmányozta a házirendet és annak betartásával hozzájárul az üdülőben tartózkodó vendégek biztonságos, nyugodt pihenéséhez, kikapcsolódásához.

 

Minden kedves vendégünknek

Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

 

Gondok neve: Bihari Pál

Elérhetősége: (+3620/825-9812)

 

Horány, 2021. 05. 19.

Semmelweis Egyetem

Szolgáltatási Igazgatósága

 

 

MEDENCEHASZNÁLAT SZABÁLYA

 

 1. A medencét mindenki csak saját felelősségre használhatja.
 2. A medence területén követelmény a közegészségügyi és higiéniai szabályok betartása. A medence használata előtt zuhanyzó és lábmosó használata kötelező.
 3. 14 éven aluli gyermekek csak folyamatos szülői, illetve felnőtt kísérő felügyelete mellett tartózkodhatnak a medence környezetében, és a szülői illetve felnőtt kísérő felelősségére használhatják a medencét.
 4. A medencében férfiaknak úszónadrág, nőknek bikini vagy úszódressz használata kötelező! Utcai vagy alsóruházatban a medence használata TILOS!
 5. Úszni nem tudó gyermekek a medencét csak szülői felügyelet, illetve felnőtt kísérő mellett használhatják. A Vízmélység: 1,19 m
 6. TILOS:
 • szennyezett (pl. nyári időszakban: naptej/napolaj, homok stb.) testtel a medencét használni;
 • a medencében szappant, tusfürdőt, egyéb tisztálkodási szert vagy kemikáliát használni és általában a vizet szennyezni;
 • a medencébe és környékére törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.) vagy bármely baleset, sérülés előidézésre alkalmas dolgot bevinni;
 • a medence partjáról a vízbe ugrálni;
 • medencetérben étkezni és italt fogyasztani;
 • a medence területére állatot bevinni;
 • forró felhevült testtel a medencébe menni
 • a medence használata inkontinencia, tuberkulózis, fertőző megbetegedések, bőrbetegségek és nyílt sebek esetén, valamint ittas, kábítószer vagy egyéb bódító hatású szer hatása alatt állók számára

 

A medence biztonsági felügyeletéért, a medence vizének tisztaságáért, a mentőládák felszerelésért a gondnok felelős.

 

A VÍZBŐL MENTETTEKHEZ AZ ORVOST MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ KIHÍVNI

(akkor is, ha a mentés látszólag zavartalanul folyt le, és a mentett jól érzi magát)!

 

Horány, 2021.

Semmelweis Egyetem

Szolgáltatási Igazgatósága