Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. május 04.
219505 Összes oltás
14121 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetem balatonföldvári üdülője Székely Bertalan utca 6. szám alatt található. A kőépület maximum 4 fő elszállásolására alkalmas, sátrazással 8 főre bővíthető a higiénés lehetőségek alapján

Megközelítés

 • Budapesttől 120 km-re autóval
 • Keleti Pályaudvarról induló vonattal

Leírás

Az üdülő területén egy kőépület biztosítja az üdülővendégek elhelyezését. Lehetőség van az udvaron két darab kétszemélyes sátor felállítására.

Parkolás max. két db gépkocsi számára kerítésen belül megoldható.

A kőépület földszintjén található a valamennyi vendég által közösen használandó konyha étkező és fürdőszoba.

Az épület tetőtere egy külső lépcsőn közelíthető meg. Itt egy db hálóhelyiség négy fekvőhellyel, és egy db mosdó wc kapott helyet. (Alacsony belmagassága miatt ez a tér alapvetően az alvási funkció kiszolgálására alkalmas.)

Az udvaron felállítható két darab kétszemélyes sátor további négy személy számára biztosíthat alvási lehetőség. A sátorban megszálló vendégek is a kőépület szociális helyiségét és konyháját használhatják!

Ezek szűkössége miatt az üdülő maximális 8 fős férőhely kapacitását csak „összeszokott”, egymáshoz alkalmazkodni tudó nagyobb családok, baráti társaságok számára javasoljuk igénybe venni.

Az üdülő teljesen felszerelt:

 • A konyhában mosogató, kerámia főzőlap, hűtőszekrények, mikrohullámú sütő, vízforraló, kenyérpirító, kávéfőző, étkészlet, evőeszközök, és a főzéshez edények állnak rendelkezésre.
 • Az étkezőben lapostelevízió működik.
 • Az épületben ingyenes wifi érhető el.

Az üdülőt egy hetes turnusokban lehet igénybe venni 2019.06.15-tól augusztus 31-ig. Turnusváltás szombati napokon történik. Az üdülőt legkésőbb 10 óráig el kell hagyni, és legkorábban 16 órától lehet elfoglalni. Kérjük, hogy érkezésük 16 órától eltérő várható időpontját szíveskedjenek jelezni az üdülő gondnokának az alábbi elérhetőségén:

Az üdülő gondnoka: Takács Eszter

Telefonszáma: +36-20-670-1358

Ajánló

Turisztikai látványosságok Balatonföldváron és térségében

Balatonföldváron található a Balaton egyik legnagyobb vitorláskikötője. A vitorla szerelmeseinek remek kikapcsolódási lehetőség. A bejáratnál több kultikus vendéglátóhely várja az ide érkezőket. Balatonföldvár rendkívül gazdag sétáló helyekben. Akik sétálás közben szeretnének a csodálatos Balatonban gyönyörködni, számukra a Kelta sétány, Kvassay sétány vagy a Galamb sziget lehet a legmegfelelőbb választás. A természet szerelmeseinek a 27 hektáron elterülő Parkerdő ad remek lehetőséget a kiépített tanösvényen. A panorámaút mentén információs táblák kalauzolják a turistákat egészen a kereki vár romjaiig.

Balatonföldvári ajánló:

https://balatonfoldvar.info.hu/hu/balatonfoldvar-latnivaloi

Rengeteg látni való van Balatonföldvár környéken is, ilyen például a Kőröshegyi völgyhíd, Széchényi vadászkastély, Szóládi pincesor stb.

További lehetőségeket a linkre kattintva találhatnak:

https://balatonfoldvar.info.hu/hu/a-terseg-latnivaloi

Foglalás

 

Balatonföldvári üdülő  2020. évi üdülési díjai

értékesítendő lakóegység

Egyetemi  dolgozó

2020.

Üdülő/vendégéjszaka  (csak elő és utószezonban)

20 000 Ft

Üdülő 1 hétre (szombattól-szombatig)

55 000 Ft

Sátorozás, ágynemű nélkül Ft/fő/nap

400 Ft

Az árak tartalmazzák az ágynemű használat díját.

Idegenforgalmi adó 400 Ft/fő/vendégéjszaka

Foglalás

 

Galéria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galéria

8kép
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Házirend

Tisztelt Vendégeink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az alább részletezett házirendet az üdülő területén való tartózkodásuk alatt kötelesek betartani!

 

 1. Az érkező vendégek a szobáikat az érkezés napján 16:00 órától foglalhatják el. A szobákat az utolsó napon legkésőbb 10:00 óráig kell elhagyni.
 2. A szobakulcsot a bejelentőlap kitöltését követően kapják meg vendégeink. A kulcs elvesztése, sérülése esetén a vendéget teljes anyagi felelősség terheli. Hazautazás napján a kulcsot a gondnok részére kérjük leadni.
 3. Az idegenforgalmi adót a ténylegesen eltöltött vendégéjszakák száma alapján érkezés napján a gondnoknak kérjük megfizetni készpénzfizetési számla ellenében.
 4. Látogatók, idegenek fogadása a lakrészben csak a gondoknál történt előzetes bejelentés és díjazás megfizetése mellett lehetséges. E rendelkezés megsértése esetén a szállásadó jogosult azonnali hatállyal a vendéget a szálláshelyről kiutasítani.
 5. Az üdülő helyiségeit, berendezéseit és felszerelési tárgyait kérjük a rendeltetésüknek megfelelően használni. A nem rendeltetés szerinti használat illetve a gondatlanság által okozott károkért a vendég kártérítéssel tartozik.
 6. Az üdülő tulajdonát képező szobai tartozékokat, berendezési tárgyakat (különösen takaró, ágynemű, edény, stb.) az épületből kivinni TILOS!
 7. A szobákban kávét főzni, ételt melegíteni tűzveszély és közegészségügyi okok miatt TILOS!
 8. A konyhában található gázpalackot csak a gondok jogosult cserélni.
 9. Az üdülő csak az általa üzembe helyezett elektromos berendezések, készülékek biztonságos üzemeltetéséért felel.
 10. A lakóegységben, közös helyiségben elhelyezett vagyon- és értéktárgyakért az üdülő semmilyen felelősséget nem vállal. A lakóegység zárása mindenkinek saját érdeke és felelőssége.
 11. Az épületben és felszerelésekben okozott károkat a károkozó köteles azonnal jelenteniaz üdülő vezetősége/gondnok felé és a keletkezett kárt a helyszínen megtéríteni.
 12. Kérjük, hogy 22.00 és 07.00 óra között a többi üdülővendég nyugalmára legyenek fokozott tekintettel.
 13. Az esetlegesen elszenvedett balesetekről, sérülésekről a gondnokot azonnal tájékoztatni kell.
 14. Az elsősegélynyújtó felszerelés a konyhaszekrényben található.
 15. Az esetleges panaszok vagy egyéb észrevételek, rendkívüli esemény vagy veszély észlelését kérjük a gondoknak bejelenteni.
 16. Az üdülőbe kisállatot vinni TILOS!
 17. Távozáskor az üdülőt kérjük olyan állapotban átadni, amilyen állapotban átvételre került. Kérjük, ügyeljenek rá, hogy személyes tárgyaikat ne hagyják az üdülőben, valamint gondoskodjanak a hűtő és a szemetes edények kiürítéséről. Az ágyneműt nem kötelező lehúzni.
 18. A sporteszközöket sértetlen állapotban kérjük visszaadni. Az esetleges károkért a vendég kártérítéssel tartozik.
 19. Minden vendég köteles betartani a tűz- és balesetvédelmi szabályokat.
 • az üdülő területén dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet, melyről az udvaron elhelyezett táblák adnak tájékoztatást (az épület helyiségeiben TILOS a dohányzás!). A cigarettacsikket a dohányzásra kijelölt helyen található, nem éghető anyagú gyűjtőedényben kell elhelyezni, műanyag szemeteszsákba dobni TILOS! Az épület teraszán abban az esetben megengedett a dohányzás, amennyiben azt az ott tartózkodó,
  ” nem dohányzó” vendégek megengedik.)
 • robbanásveszélyes tárgyakat (pl. oldószeres festék, hígító, turista gázpalack, stb.) gyújtásveszélyt okozó tárgyakat, eszközöket (pl.: pirotechnikai eszközök, mécsesek, fáklyák, stb.) az üdülő területére behozni tilos!
 • az üdülő területén tüzet rakni csak az arra kijelölt helyen szabad, a tűz eloltásához szükséges eszközöket (pl.: vödör víz) készenlétben kell tartani
 • szeles, viharos időben tüzet gyújtani TILOS!
 • a tetőkre felmenni VESZÉLYES és TILOS
 • az üdülő területén alkoholt 18 éven aluliak nem fogyaszthatnak
 • kábítószert az üdülő területére behozni SZIGORÚAN TILOS

Ezen rendelkezések megsértője azonnali hatállyal kiutasítható az üdülőből.

 

A házirendben foglaltak megszegéséből eredő károkért, esetleges személyi sérülésekért, a vendég hibájából, eredő balesetekért az Üdülő üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Köszönjük, hogy áttanulmányozta a házirendet és annak betartásával hozzájárul az üdülőben tartózkodó vendégek nyugodt pihenéséhez, kikapcsolódásához.

 

Minden kedves vendégünknek kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

 

Balatonföldvár,  2019.

 

Gondok neve: Takács Eszter                                                                                   

Elérhetősége: 0620/ 670-1358       

 

Semmelweis Egyetem

Szolgáltatási Igazgatósága