Cím:               Alsóörs Kossuth Lajos utca 4.

Gondnok:      Kovács György
                       +3620/825-9575

Ügyintézők:   hétfőtől péntekig 8.00-15.00
                       udulok@semmelweis.hu
                       +36 20 825 8462

 

A Semmelweis Egyetem alsóörsi üdülője Veszprém megyében a Balaton északi partján található. 10 km-re a Balaton északi „fővárosától” Balatonfüredtől. A település a 71-es főút mellett fekszik. Könnyen megközelíthető és remek program lehetőség átkerékpározni, vonatozni vagy vitorlázni Balatonfüredre.

Az alsóörsi üdülőben 2024 májusában egy 2+1 fő elszállásolását biztosító apartmant alakítottunk ki. Az üdülő frissen töltött homokozóval, kismedencével, 2-3 ágyas felújított szobákkal és természetesen a megszokott családias hangulattal várja a többgyermekes családokat, nagyobb baráti társaságokat.

A 2024. évi üdülési szezonban két turnust (július 8-15. és augusztus 5-12. közöttieket) kis létszámú családok számára tartunk fenn. Erre a két időszakra az üdülő csak szobánként és csak számukra foglalható. A nagyobb létszámú családok számára a fenti időszakon kívül szintenként történő foglalás lehetőségét biztosítjuk.

A teljes üdülő foglalása nem lehetséges.

Megközelítés:

 • Vasúttal a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca-vasútvonalon.
 • Veszprémből közvetlen autóbusz járattal.
 • Budapesttől mintegy másfél órás autóúttal.

Leírás

A 3 szintes családias üdülő épületében 13 vendég szállásolható el. A vendégek elhelyezése 2 illetve 3 ágyas szobában történik. A földszinten közös konyha, nappali, emeletenként pedig zuhanyzó, mosdó, hűtőszekrény és a Balatonra néző erkély várja a vendégeket.

 • A földszinten közös helységek találhatóak, étkező, konyha és sportterem, ahol a beltéri ping-pong asztal van
 • Az első szinten 3 különálló szoba, WC és zuhanyzó, amit a 3 szoba lakói közösen használhatnak, valamint egy társalgó szoba, ahol egy nagy képernyős tévé biztosít szórakozási lehetőséget vagy akár a kártya partik is helyet kaphatnak. Az első szinten található egy emeletes ággyal ellátott szoba, valamint két darab francia ágyas szoba, melyből az egyik pótággyal bővíthető 3 fős szobára.
 • Az épületben ingyenes wifi kapcsolat.
 • A második szinten 2 db szoba WC és zuhanyzó található. A szobák pótággyal 3 fő befogadására alkalmasak.
 • Mind két szinthez tartozik egy erkély, melyről csodás a kilátás a Balatonra.

Szabadidő

Az üdülőben lévő kikapcsolódást szolgáló lehetőségek

A közösségi konyha mellett a szabadban kialakításra került egy fedett sütögető rész a szabadban történő sütésre, bográcsozásra. Az esti kártya partik, különböző labdajátékok, vagy egy jó beszélgetés mellett gondtalan napokat tölthetnek családjukkal, barátaikkal.

Az asztali tenisz kedvelőinek beltéri, kültéri pingpong asztal áll rendelkezésére. A melegebb napok átvészeléséről, az udvaron felállított medence és a hozzá tartozó nyugágyak gondoskodnak. A gyerekeknek lehetőségük van homokvárat építeni az üdülő homokozójában.

Ajánló

Az üdülő közelében elérhető üzletek:

 • Élelmiszerbolt 700 m,
 • Étterem: 600-700 m-re,
 • Cukrászda: 550 m-re található.

A Balaton északi partján egyik legjobban kiépített strand Alsóörsön található.

Turisztikai lehetőségek:

Alsóörs legfontosabb természeti vonzereje maga a Balaton, a tó számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az üdülőközönségnek.  A Balaton-vidék egyik legszebb kilátótornya a 293 méter magas Csere-hegyen emelt, kőből épített Csere-hegyi kilátó. (Egykori Horthy majd Szabadság kilátó.) A torony erkélyéről három megye (Veszprém, Fejér, Somogy) földjére nyílik a kilátás. A Királykúti völgy is kedvelt kirándulóhely Alsóörs környékén; a hagyomány szerint Mátyás király is itt vadászott. A Malomvölgyön át az út Alsóörsről Felsőörsre vezet.

Látnivalók:

 • Endrődi Sándor emlékműve a róla elnevezett parkban, amely a 71-es út mellett található.
 • A református templom a Somlyóhegy oldalában emelkedik. Keletelt, egyhajós templom, nyugati oldalán toronnyal, alatta XIII. századi boltozott kegyúri karzat van. A tornyon résablakok, az előcsarnokban XV. Századi, csúcsíves tagozott bejáratú kapu. 1318-ban már állt, 1788-ban építették át mai formájára.

A török háznak nevezett épület Magyarország legrégibb, gótikus, kisnemesi udvarháza. A XV. Századból származik, oromfala alatt hatalmas pince húzódik, széles félkörívű késő gótikus ajtókövekkel. A ház ajtaja is gótikus, faragott kőkerettel. A ház pitvarból, konyhából, kisebb dongaboltozatos kamrából és egy szobából áll, amelybe szemöldökgyámos ajtó vezet. A szoba mennyezete fából van. A nép a török adószedő házának nevezte, valószínűleg azért, mert kéménye hasonlít a turbános fejhez

(forrás: wikipedia, alsoors.hu)

Foglalás

A 2022. évi szezonra vonatkozó áraink (2021. évi szezonhoz képest változtak)

Értékesítendő lakóegység

Egyetemi polgárok

2 ágyas szoba/1 hétre (szombattól-szombatig)

    26 000 Ft

3 ágyas szoba/1 hétre (szombattól-szombatig)

    39 000 Ft

I. emelet 1 hétre (szombattól-szombatig) 

    91 000 Ft

II. emelet 1 hétre (szombattól-szombatig)

    78 000 Ft

Sátorozás, ágynemű nélkül Ft/fő/nap (max.2 fő)

      1 000 Ft

A fenti árakon kívül a 18. életévüket betöltött vendégek helyszínen a gondnoknak fizetendő plusz 580 Ft/fő/ vendégéjszaka idegenforgalmi adó fizetésére kötelesek.

Az árak tartalmazzák a víz-, villany-, gáz és végtakarítás, valamint az ágynemű használat költségeit.

A szobákat szombaton 16 órától lehet elfoglalni és a következő hét szombatján legkésőbb 10 óráig kell elhagyni.

A foglalás menete a következőként zajlik: A foglaló a www.udulofoglalas.semmelweis.hu oldalon található adatlap minden mezőjét pontosan, hiánytalanul kitölti. Ezt követően az udulok@semmelweis-univ.hu e-mail címről a foglaló által megadott e-mail címre egy megerősítést kérő levél érkezik, melynek kitöltését, mentését követően kerül megerősítésre a foglalás. Fontos! Ezen lépés elmulasztása esetén a foglalás nem jelenik meg a rendszerben, így nem érvényes. A foglalás visszaigazolását követően 5 munkanap áll a foglaló részére, hogy az üdülési díjat rendezze. A fizetést igazoló dokumentumot (képernyőfotót) ügyintézőink részére szükséges megküldeni, ezt követően kerül Fizetett státuszba és véglegesítésre a foglalás, amennyiben ez nem érkezik be, újra szabaddá válik az előjegyzett időszak. Továbbá a helyszínen a gondnoknak fizetendő IFA költsége, melyet készpénzben érkezéskor kell fizetni.

Foglalás

 

Vélemények

2018.07.28

Köszönjük a kedves vendéglátást! Mindenkinek ajánljuk, aki teheti. Jövőre is jövünk //LÁLÉFÜ és a család

2018.

Köszönjük a kedves fogadtatást, a tiszta házat, amivel fogadtak minket. Nagyon jól éreztük magunkat! Szép emlékekkel távozunk! // Mákszem+ Bíró család

2018.08.25.-09.01.

Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat.

2018.

Köszönjük a lehetőséget, jól éreztük magunkat, szép helyeken jártunk // Andi,Zoli

Galéria

Házirend

Tisztelt Vendégeink, tájékoztatjuk Önöket, hogy az alább részletezett házirendet az üdülő területén való tartózkodásuk alatt kötelesek betartani!

 1. Az érkező vendégek a szobáikat az érkezés napján 16:00 órától foglalhatják el. A szobákat az utolsó napon legkésőbb 10:00 óráig kell elhagyni.
 2. A szobakulcsot a bejelentőlap kitöltését követően kapják meg vendégeink. A kulcs elvesztése, sérülése esetén a vendéget teljes anyagi felelősség terheli. Hazautazás napján a kulcsot a gondnok részére kérjük leadni.
 3. Az idegenforgalmi adót a kialakult járványhelyzet miatt az idei évben megfizetni nem kell. Viszont kérjük a vendégadatok pontos megadását a gondnok részére! Továbbá a hatályos kormányrendelet szerint az üdülés igénybevételéhez minden 18. év feletti vendégnek a koronavírus elleni védettség igazolása szükséges, mely érvényes védettségi igazolvánnyal (plasztikkártyával), vagy applikációval teljesíthető.
 4. Látogatók, idegenek fogadása a lakrészben csak a gondoknál történt előzetes bejelentés és díjazás megfizetése mellett lehetséges. E rendelkezés megsértése esetén a szállásadó jogosult azonnali hatállyal a vendéget a szálláshelyről kiutasítani.
 5. Az üdülő helyiségeit, berendezéseit és felszerelési tárgyait kérjük a rendeltetésüknek megfelelően használni. A nem rendeltetés szerinti használat illetve a gondatlanság által okozott károkért a vendég kártérítéssel tartozik.
 6. Az üdülő tulajdonát képező szobai tartozékokat, berendezési tárgyakat (különösen takaró, ágynemű, edény, stb.) az épületből kivinni TILOS!
 7. A szobákban kávét főzni, ételt melegíteni tűzveszély és közegészségügyi okok miatt TILOS!
 8. A konyhában található gázpalackot csak a gondok jogosult cserélni.
 9. Az üdülő csak az általa üzembe helyezett elektromos berendezések, készülékek biztonságos üzemeltetéséért felel.
 10. A lakóegységekben, közös helyiségben elhelyezett vagyon- és értéktárgyakért az üdülő semmilyen felelősséget nem vállal. A lakóegység zárása mindenkinek saját érdeke és felelőssége.
 11. Az épületekben és felszerelésekben okozott károkat a károkozó köteles azonnal jelenteniaz üdülő vezetősége/gondnok felé és a keletkezett kárt a helyszínen megtéríteni.
 12. Kérjük, hogy 22.00 és 07.00 óra között a többi üdülővendég nyugalmára legyenek fokozott tekintettel.
 13. Az esetlegesen elszenvedett balesetekről, sérülésekről a gondnokot azonnal tájékoztatni kell.
 14. Az elsősegélynyújtó felszerelés a gondnoki szobában található.
 15. Az esetleges panaszok vagy egyéb észrevételek, rendkívüli esemény vagy veszély észlelését kérjük a gondoknak bejelenteni.
 16. Az üdülőbe kisállatot vinni TILOS!
 17. Távozáskor az üdülőt kérjük abban az állapotban átadni, amilyen állapotban átvételre került. Kérjük, ügyeljenek rá, hogy személyes tárgyaikat ne hagyják az üdülőben, valamint gondoskodjanak a hűtő és a szemetes edények kiürítéséről. Az ágyneműt nem kötelező lehúzni.
 18. A kikölcsönzött kerékpárokat sértetlen állapotban kérjük visszaadni (a használattal kapcsolatos szabályokat a kerékpár bérleti szerződés tartalmazza). Az esetleges károkért a vendég kártérítéssel tartozik.
 19. Minden vendég köteles betartani a tűz- és balesetvédelmi szabályokat.
 • az üdülő területén dohányozni csak az arra kijelölt helyen lehet, melyről az udvaron elhelyezett táblák adnak tájékoztatást (az épület helyiségeiben TILOS a dohányzás!). A cigarettacsikket a dohányzásra kijelölt helyen található, nem éghető anyagú gyűjtőedényben kell elhelyezni, műanyag szemeteszsákba dobni TILOS! Az épület teraszán abban az esetben megengedett a dohányzás, amennyiben azt az ott tartózkodó,
  ” nem dohányzó” vendégek megengedik.)
 • robbanásveszélyes tárgyakat (pl. oldószeres festék, hígító, turista gázpalack, stb.) gyújtásveszélyt okozó tárgyakat, eszközöket (pl.: pirotechnikai eszközök, mécsesek, fáklyák, stb.) az üdülő területére behozni tilos!
 • az üdülő területén tüzet rakni csak az arra kijelölt helyen szabad, a tűz eloltásához szükséges eszközöket (pl.: vödör víz) készenlétben kell tartani
 • szeles, viharos időben tüzet gyújtani TILOS!
 • a tetőkre felmenni VESZÉLYES és TILOS
 • az üdülő területén alkoholt 18 éven aluliak nem fogyaszthatnak
 • kábítószert az üdülő területére behozni SZIGORÚAN TILOS

Ezen rendelkezések megsértője azonnali hatállyal kiutasítható az üdülőből.

 

A házirendben foglaltak megszegéséből eredő károkért, esetleges személyi sérülésekért, a vendég hibájából, eredő balesetekért az Üdülő üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Köszönjük, hogy áttanulmányozta a házirendet és annak betartásával hozzájárul az üdülőben tartózkodó vendégek nyugodt pihenéséhez, kikapcsolódásához.

Minden kedves vendégünknek

kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

Semmelweis Egyetem

Szolgáltatási Igazgatósága

 

MEDENCEHASZNÁLAT SZABÁLYA

 

 1. A medencét mindenki csak saját felelősségre használhatja.
 2. A medence területén követelmény a közegészségügyi és higiéniai szabályok betartása. A medence használata előtt zuhanyzó és lábmosó használata kötelező.
 3. 14 éven aluli gyermekek csak folyamatos szülői, illetve felnőtt kísérő felügyelete mellett tartózkodhatnak a medence környezetében, és a szülői illetve felnőtt kísérő felelősségére használhatják a medencét.
 4. A medencében férfiaknak úszónadrág, nőknek bikini vagy úszóöltözet használata kötelező! Utcai vagy alsóruházatban a medence használata TILOS!
 5. Úszni nem tudó gyermekek a medencét csak szülői felügyelet, illetve felnőtt kísérő mellett használhatják. A Vízmélység: 0,70 m
 6. TILOS:
 • szennyezett (pl. nyári időszakban: naptej/napolaj, homok stb.) testtel a medencét használni;
 • a medencében szappant, tusfürdőt, egyéb tisztálkodási szert vagy kemikáliát használni és általában a vizet szennyezni;
 • a medencébe és környékére törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.) vagy bármely baleset, sérülés előidézésre alkalmas dolgot bevinni;
 • a medence partjáról a vízbe ugrálni;
 • medencetérben étkezni és italt fogyasztani;
 • a medence területére állatot bevinni;
 • forró felhevült testtel a medencébe menni
 • a medence használata inkontinencia, tuberkulózis, fertőző megbetegedések, bőrbetegségek és nyílt sebek esetén, valamint ittas, kábítószer vagy egyéb bódító hatású szer hatása alatt állók számára

A medence biztonsági felügyeletéért, a medence vizének tisztaságáért, a mentőládák felszerelésért a gondnokfelelős.

A VÍZBŐL MENTETTEKHEZ AZ ORVOST MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ KIHÍVNI

(akkor is, ha a mentés látszólag zavartalanul folyt le, és a mentett jól érzi magát)!

Alsóörs,  2021.05. 19.  

Semmelweis Egyetem

Gondok neve: Kovács György                                              Szolgáltatási Igazgatóság

Elérhetősége: +36-20/825-9575