Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. május 12.
240506 Összes oltás
14164 Beoltott Semmelweis Polgár

A központi honlaprendszerben (WordPress) működő alhonlapok létrehozása, felügyelete a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság feladatai közé tartozik. A szervezeti egységek a rendszeren belül költség mentesen saját honlapot igényelhetnek, amelyhez adminisztrációs jogkört is kapnak, így azt az arculati elemek megtartásával változtathatják, bővíthetik azt.

Az alhonlapokon az Informatikai Igazgatóság végez minden jellegű technikai frissítést, fejlesztést, míg a tartalom teljes körű feltöltése, frissítése, strukturálása az adott szervezeti egység feladata. Fontos, hogy egy egységnek egyetlen honlapja lehet csak (de az egységhez tartozó munkacsoport, osztály, konferencia, projekt, stb, rendelkezhet saját honlappal, ha az megfelel az előírásoknak).

A honlap könnyen kezelhető, vizuális felületen szerkeszthető, adminisztrálható. A Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság az érdeklődés függvényében szervez csoportos előadásokat is, illetve lehetőség van egyedi képzésre, valamint egy online tananyag segítségével is képezhetik magukat a szerkesztők.

A központi egyetemi rendszerbe tartozó alhonlap létrehozására az igényt a szervezeti egység vezetője jelentheti be a honlap@semmelweis-univ.hu címen a honlap megnevezésével (az egység neve) illetve a honlapcím javaslattal, ha van (https://semmelweis.hu/megnevezes) valamint a szerkesztő(k) nevével, e-mail címével, amelyet az igazgatóság legkésőbb egy héten belül létrehoz és átad, az egység pedig pár héten belül tartalommal tölt meg.

Az egységek saját feladata a központi honlapfelületen keresztül elérhető online telefonkönyvi adatok rendszeres frissítése, napra készen tartása, illetve évi egyszeri teljes ellenőrzése is. Az online telefonkönyv frissítéséhez a felhasználók cseréje vagy újak felvétele a KRI-től igényelhető a honlap@semmelweis-univ.hu e-mail címen.

Személyes szakmai honlapot igényelhetnek az egyetemi honlaprendszer keretében a Semmelweis Egyetem kutatói, oktatói és más munkatársai. Az egyetemi arculathoz illeszkedő honlaprendszer a nemzetközi online tudományos kommunikációban már jól bejáratott „Scholar” projektnevet kapta, webcíme a http://scholar.semmelweis.hu. A regisztrációhoz, vagyis a személyes szakmai honlap igényléséhez a http://scholar.semmelweis.hu/semmelweis-scholar/ linken elérhető online űrlapot kell kitölteni.

A Semmelweis Egyetem központi honlaprendszere, valamint a Semmelweis Scholar a WordPress tartalomkezelő rendszerre épült. A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú (PHP és MySQL alapú) tartalomkezelő rendszer, amely számtalan funkciót magába foglaló, modulárisan felépített felület.

Bővebb információ Sági Zeninától kérhető.