Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. május 12.
240506 Összes oltás
14164 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának feladatai közé tartozik az egyetem sajtókapcsolataival  foglalkozni. A PR (Public Relations) célja rokonszenv, megbecsülés, megértés megszerzése vagy fenntartása az egyetem és annak oktatási, kutatási, gyógyítási tevékenységével kapcsolatban az érintettek körében.

Legfontosabb feladataink:

  • az egyetem központi sajtórendezvényeinek teljes szervezése, lebonyolítása,
  • az egyetemi egységek, klinikák, intézetek sajtórendezvényeinek segítése,
  • az egyetem egészére vonatkozó interjúszervezés,
  • az egyetem szakmai (gyógyítás, kutatás, oktatás) munkájával kapcsolatos témaajánlók készítése, közreadása,
  • napi sajtófigyelés,
  • a főként újságíróknak szóló Médiasarok felület működtetése,
  • kommunikációs tréningek szervezése.

Az egyetem sajtóreferenseit az ügyeleti számunkon lehet a leggyorsabban elérni: 06-30-269-6302

Évente átlagosan 50 olyan sajtórendezvény van az egyetemen, melynek részét vagy egészét a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság koordinálja. Kovács Eszter,  kommunikációs és rendezvényszervezési igazgató egyben az egyetem sajtófőnöki tisztét is betölti.

A sajtórendezvényekkel párhuzamosan folyamatosan szervezzük az egyéni interjúkat, illetve jelennek meg közleményeink, szezonális témaajánlóink is. A Semmelweis Egyetem neve évente több ezerszer jelenik meg az írott, elektronikus és online sajtóban.

A Kommunikációs Csoport munkatársa naponta összegyűjti az egyetemről szóló írott, rádiós, tévés és online megjelenéseket, majd feltölti azokat a Médiasarok  egyetemi belső hálózat felületére, így minden egyetemi munkatársunk egyszerűen és természetbarát módon tájékozódhat az egyetemmel kapcsolatos megjelenésekről.

Pályázatok kommunikációs kötelezettségvállalását és annak elszámolását segítve, praktikus módon keresőszavakkal szűrhető a „sajtófigyelő” rendszer. Munkánkat a Kommunikációs szabályzat: külső és belső kommunikációs rend a Semmelweis Egyetemen című szabályzat című szabályzathoz igazítva végezzük.

Örömmel fogadjuk az egyetem munkatársainak javaslatát a témaajánlókkal (a közvélemény érdeklődésére számot tartó egyetemi eredmények, prevenciós programok, publikációk) kapcsolatban. Ezeket a hirek@semmelweis-univ.hu címre várjuk.