Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. május 12.
240506 Összes oltás
14164 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetemnek 1997 óta van honlapja. Az egyetem központi honlapjait  a Kommunikációs és Rendezvényszervezési igazgatóság munkatársai szerkesztik.  2011 június óta a statikus tartalmak mellett egy önálló, napi rendszerességgel frissülő hírportál is üzemel a weboldalon. A központi honlap angol nyelvű változatát a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága gondozza.

Emellett a szervezeti egységek is üzemeltetnek honlapokat (ezek az egyetem ún. alhonlapjai). Igazgatóságunk emellett fenntart egy önálló honlapot a sajtó számára Médiasarok címmel. 2018-ban az egyetemi honlaprendszer megújult. A dizájnt a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság terveztette meg és az Informatikai Igazgatóság valósította meg a központi honlaprendszeren. Az új sablont az egységek weboldalai folyamatosan veszik át. 

 

A Hírportál működése

Az egyetem honlapjára folyamatosan kerülnek fel friss hírek és cikkek a Kommunikációs Szabályzatnak megfelelően. Tisztelettel kérjük, kísérje figyelemmel Ön is egyetemünk híreit és segítsen, hogy a legfrissebb információval szolgálhassunk. A hirek@semmelweis-univ.hu címen várjuk az egyetemi egységek híreit, információit (pályázati és kutatási eredmények, kitüntetések, az egészségügyi ellátás területén nyújtott eredmények, eszközbeszerzések, hallgatói élet, oktatási- és sporteredmények, stb.), meghívóit (konferenciák, szakmai napok, rendezvények, versenyek, stb.).

A honlap főoldalán a Hírek menüpontra kattintva a Semmelweis Hírek oldalon rovatokba csoportosítva olvashatóak különböző témájú hírek és információk intézményünk életéből-életéről. Az eseménynaptárban elérhetőek az egyetemen zajló programok és ünnepségek várható időpontjai. Az eseménynaptárba kérésre a klinikai, intézeti eseményeket is feltöltjük, a kérést szintén a hirek@semmelweis-univ.hu címen jelezhetik.

Átlagosan napi három-négy új anyag kerül fel a honlapra. A honlap átláthatóbb struktúrájának, illetve a jobb navigálási lehetőségeknek köszönhetően a látogatók több időt töltenek az oldalakon, a megtekintett oldalak száma, a visszafordulások aránya pedig jelzik, hogy jobban elmélyednek a tartalmakban is. 

Médiasarok és sajtófigyelés

A Médiasarok oldal egyetemi belső hálózaton elérhető felületén található Sajtófigyelő naponta frissül az egyetemről megjelenő sajtóanyagokkal. Ezen az oldalon minden megjelenést gyűjtünk, a filmes anyagok, híradó részletek, kisebb méretű hanganyagok a legtöbb esetben közvetlenül is megtekinthetőek, meghallgathatóak.

Alhonlapok

A szervezeti egységek központi rendszerben üzemelő alhonlapjainak létrehozása, felügyelete is a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság feladatai közé tartozik az Informatikai Igazgatósággal együttműködésben. A szervezeti egységek saját hozzáférést kapnak az alhonlapokhoz, melyeket az arculat megtartása mellett tartalmilag és szerkezetileg egyénileg változtathatnak. Az igénylésről bővebben ezen a linken olvashatnak. Az egyetemi alhonlapokról részletesen a Honlap szabályzat szól.