Ez a tér csak a koronavírus miatti kijárási korlátozások időszakában volt kihalt – mutat körbe az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) előtti hallgatóktól nyüzsgő parkban dr. Monzéger Katalin, az Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ ügyvivő szakértője. Nemcsak a szorgalmi időszakban, de a nyári szünetben is folyamatosan jönnek-mennek a hallgatók, mindig ül valaki a padokon. Sokunk büszkesége, hogy egy felújított, modern, zöld felületekkel rendelkező tér jött létre, ahol öröm leülni, beszélgetni, ezért is lett ez a tér központi hely, jó találkozási pont – fogalmazott.

A kis teret körbejárva dr. Monzéger Katalin kiemeli a Semmelweis feliratot, ami hamar népszerűvé vált, sokan fotózkodnak itt. De meghatározó elem az első ránézésre talán furcsának tűnő neuront ábrázoló-szobor is. Nagyon kedvelt a tér szélén álló fa beülő, ahol szinte mindig pihennek járókelők – mutatja meg a főbb térelemeket.

Galéria

4kép

Kérdésünkre elmondta, hogy 2018-ban kezdett el dolgozni az akkor frissen megalapított Oktatásmódszertani Centrumban (a mostani Oktatásfejlesztési, -módszertani és –szervezési Központ elődje). Mivel az EOK volt a bázisa a létrehozott centrumnak, első munkavállalóként az Élettani Intézet laborjában kapott munkaállomást. Hamar megismerkedett az ott dolgozó kutatókkal és a közös ebédek mellett munkaidőt követően együtt társasjátékoztak a tetőkertben vagy sétáltak egyet a parkban, hiszen a csapatépítésnek is fontos helyszíne volt a tér – idézte fel élményeit.

Az Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ az egyetem oktatási munkáját támogatja. Legfontosabb feladatuk oktatásmódszertani és e-learninggel kapcsolatos képzések szervezése az oktatóknak , továbbá a Moodle-, SeKA- és Kaltura-rendszerek működtetése. Az én munkám a honlap és a Facebook-oldal szerkesztése, de hozzám tartozik a szervezeti egység jogi dokumentumainak megalkotása és egyéb szervezési feladatok ellátása is. Bár már a Nagyvárad térre költözött az Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ, mindig szívesen térek vissza erre a vidám, zsivajgó térre – hangsúlyozza dr. Monzéger Katalin.

Vas Dóra
Fotó: Adrián Zoltán

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított, majd a 250. tanévben is folytatódó sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.