Az interjú és a fotók a jelenlegi járványhelyzet előtt készültek. 

A feltöltődés, az irodai munkát megszakító rövid elvonulás helyszíne Oláh Anett, a Klinikai Központ munkatársa számára a Központi Igazgatósági Épület 1. emeleti körfolyosója, annak is a Semmelweis Szalon oldalán található, műalkotásokkal díszített rejtettebb része. „Őszintén szólva nem a festmények és a szobrok miatt szeretem ezt a területet, hanem azért, mert a nyugalom és a béke szigete, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az épület belső tereire” – fogalmaz.

A körfolyosóról, annak is a 105-ös szoba előtti részéről Oláh Anettnek mindig eszébe jut az a csaknem 10 évvel ezelőtti pillanat, mikor először lépett be az Üllői út 26. alatti épület kapuján, frissdiplomásként, társadalombiztosítási tanácsadó végzettséggel élete első sikeres állásinterjújára érkezve. „Ma is emlékszem, hogy a félelem és az ámulat keveredése furcsa érzéseket keltett bennem. Az épület falai, mint ahogy ma is, elkápráztattak” – emlékszik vissza Oláh Anett, aki a sikeres felvételt követően 5 évig dolgozott az akkori Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Igazgatóságon. Ezt követően a tapasztalatszerzés érdekében némi kitérőt tett a korábbi Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd az Országos Vérellátó Szolgálatnál, végül tavaly visszatért az egyetemre.

Galéria

3kép

Oláh Anett azt mondja, az egyetemi lét, a Semmelweis milliője és az egészségügyi ágazat sokszínűsége folyamatosan fejlődésre inspirálta, így először okleveles egészségpolitikai szakértő, egészségpolitika, tervezés és elemzés, finanszírozás szakirányon,  majd vezetés és szervezés szakos közgazdász diplomát is szerzett. Mint mondja, eddigi vezetői megtanították arra, hogy a feladatok ellátása során mindig a szakma segítése és kiszolgálása vezesse, hiszen az egészségügyi igazgatás azért működik, hogy a nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység elérhető, biztonságos, szabályozott és megfelelő legyen. Ennek a szellemiségnek köszönhetően a terület immár nem száraz papírmunka számára, mint ahogy frissdiplomásként elsőre tűnt, hanem hivatás.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított, majd a 250. tanévben is folytatódó sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon. 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.