Segédanyagot készített a Semmelweis Egyetem az új koronavírus oktatásához magyar, angol és német nyelven, emellett infektológiai ismereteket, köhögési illemtant és a releváns publikációk listáját tartalmazó tájékoztató anyagok is felkerültek az egyetem koronavírusról létrehozott honlapfelületének tájékoztatói közé. A hallgatókkal a tanórák megkezdése előtt nyilatkozatot kell kitöltetni. 

A 22 diából álló oktatási segédanyag elérhető az egyetem koronavírussal kapcsolatos honlapfelületén, magyarul itt, továbbá angolul és németül is. Ez egyebek mellett ismerteti a vírust, a klinikai jellemzőket, kitér a diagnózis felállítására, a karantén jelentőségére, az aktuális teendőkre és a megelőzésre. 

Ezen kívül felkerült a tájékoztatók közé egy általános infektológiai ismereteket és teendőket bemutató szöveges anyag, amely amerikai guideline-on alapszik, további egy köhögési illemtan ismertető és egy lista az elmúlt időszak releváns publikációiról COVID-19 tekintetében.

A rektor által elrendelt intézkedés értelmében a hallgatók csak egy nyilatkozat kitöltését követően vehetnek részt az órákon, amelyben nyilatkozniuk kell, hogy az elmúlt 14 napban nem jártak érintett területen, nem voltak szoros kontaktusban valószínűsíthetően vagy bizonyítottan fertőzött személlyel, továbbá nincsenek fertőző légúti betegségre utaló tüneteik. Az oktatók által a hallgatókkal kitöltendő nyilatkozat a koronavírusról létrehozott honlapfelület tájékoztatói között található

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.