Az idei évben a Semmelweis Egyetem munkatársai hagyományteremtő módon személyre szóló ajándékokat juttathattak el adományként nehéz helyzetben lévő gyermekekhez. Az összegyűlt több mint nyolcvan különböző ajándékot dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes adta át a Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola vezetőjének.

A Semmelweis Egyetem, alapításának idei jubileumi évében, hagyományteremtő céllal személyre szóló karácsonyi adományozást indított. A kiválasztott Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola dolgozói listát készítettek arról, hogy milyen játékoknak, fejlesztő- és sporteszközöknek örülnének a legjobban az ott élő gyermekek. Az egyetem munkatársai a honlapon keresztül „foglalhatták le”, hogy melyik ajándékot szeretnék beszerezni, melyet akár önállóan, akár közösen is adományozhattak. A december 11-i határidőig több mint 80 csomag gyűlt össze.

Galéria

4kép

Az ajándékokat dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes adta át a pilisi intézmény vezetőjének. Mint elmondta, az egyetem számos szervezeti egységétől érkeztek adományok, és jó volt azt érezni, hogy egy ilyen ügy érdekében mozdul meg egyszerre az egyetem. Trambulin, roller, társasjátékok, babák, természetesen foci és kosárlabda, valamint számtalan további játék várja majd Szenteste a gyermekeket. A találkozón a vezetők arról is egyeztetettek, hogy melyek lehetnek azok a további, egészségügyi szolgáltatást és oktatási gyakorlatokat is magában foglaló lehetőségek, melyekkel szorosabbra fűzheti a kapcsolatot a két intézmény. „Megható volt látni a gyermekek örömét, ahogy várták az egyetem munkatársainak ajándékait és a nevelők áldozatos munkáját, mellyel családot teremtenek a gyermekek köré” – fogalmazott dr. Hankó Balázs. 

A Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tagintézményeiben – nyolc lakásotthonban és egy gyermekotthonban – mintegy 175 gyermek él Pilisen, Cegléden és Gyömrőn.  Az otthonban 4-22 éves korúak gondozását, oktatását végzik, beleértve a sajátos nevelési igényű, enyhe értelmi fogyatékos és autizmus spektrum zavarral küzdő gyermekeket is.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem; Korán Zsófia – Stratégiai és Fejlesztési Rektorhelyettesi Iroda

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.