Az International University of Health and Welfare másodéves hallgatói február végén tíznapos szakmai orientációs programra érkeztek az Egészségtudományi Karra (ETK). A kurzuson – a sürgősségi ápolás program mintájára – intenzív elméleti és gyakorlati képzés keretében betekintést nyerhettek a magyar egészségügy számukra releváns szegmenseinek működésébe, a képzés elvégzéséről pedig oklevelet is kaptak.

A kurzus elméleti órái az ETK-n, a gyakorlatok a Honvédkórház és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet mellett a Pető András Karon, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Óvodában, a Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok egyik intézményében, valamint a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában zajlottak. A program részeként a hallgatók felfedezték Budapestet, ellátogattak a Parlamentbe, valamint a Dunakanyarhoz.

Az esemény megvalósításában a gyakorlatokat biztosító intézmények mellett az ETK Ápolástan Tanszék, a Szemészeti Klinikai Ismeretek Tanszék, a Társadalomtudományi Tanszék és a Dékáni Hivatal is részt vett. A szakmai programokat dr. Hollós Sándor, a kar Oxiológia és Sürgősségi Ellátás Tanszékének  főiskolai tanára vezette, a csoportot a kar hallgatói segítették. A visszajelzések alapján a japán egyetem sikeresnek ítélte a rendezvényt, mint mondták, jövőre is szeretnének részt venni hasonló programon.

„Reméljük, hogy bővülő képzési kínálatunk évről évre több nemzetközi hallgatót vonz az ETK-ra” – hangsúlyozták a szervezők. A nemzetközi oktatói munka pozitívan hat a magyar nyelvű képzési programokra is, hiszen segíti azok tartalmi és módszertani megújulását, illetve a nemzetközi kapcsolatok építését hallgatók és oktatók számára egyaránt.

Forrás, fotók: Egészségtudományi Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.