Az évnek azon csodálatos szakaszában járunk, amikor egy rendes egyetemista éjt nappallá téve tanul és csak SOS mosdószünetek erejéig hagyja el füzetekkel bélelt odúját. Ám biztos akkor vagyunk a leghatékonyabbak, ha csak a szemünk mozdul meg egész nap?

Délelőtt 11 óra van. A hasam kordulása jelzi, hogy valami kimaradt a reggelből. Erőt veszek magamon és kimászom a könyvek és papírok alkotta kellemesen meleg takaró alól. Általában mint egy összepöndörödött falevél gubbasztok a kanapé sarkában vagy az étkezőasztal mellett étlen-szomjan. Délután kettő körül érkezik a kritikus pont: nem megy. Mit csináljak? Szenvedjek tovább az anyaggal, bár semmi értelme, aludjak és ignoráljak mindenfajta problémát vagy…?

forrás: @lepesrol_lepesre_

Bogyó (kutyusom) bánatos szemeit elnézve nem maradt más választásom: sétálnom kell. Csak fél órára szaladtunk el, de mintha újjászülettem volna. Még egy nagy lélegzettel nekifutottam a következő diasornak.

Mindenkinek szüksége van egy kis pihenőre, de nem mindegy, hogy mivel töltjük el az engedélyezett szabad időt. Összegyűjtöttem pár tippet, amivel minimális idő alatt maximális formába hozhatjuk magunkat – a tanuláshoz:

  • Telefonozás helyett menjünk ki a szabadba. Egy kis friss levegő csodákra képes.
  • Igyunk egy pohár vizet és nyújtózkodjunk egy jó nagyot. Jól fog esni a gerincünknek a sok görnyedés után. Tegyük jól látható helyre a vizes poharunk, hogy fel kelljen érte állnunk.
  • Pár napüdvözlettel feltölthetjük energiaszintünket. Aki kevésbé jógás, az szökdelhet, táncolhat – nem számít, ha furán néz a család többi tagja.
  • Nem kell feltétlenül lemondani az edzésről a nehéz időkben sem. Hidd el, belefér az a fél-egy óra mozgás. Segít kikapcsolni az agyat és felpörgetni a vérkeringést. Ki tudja, a végén még kedvet kapsz utána a következő fejezethez.

Bay Réka, gyógytornász hallgató

 

Az alábbi írás Rékával közös Instagram oldalunkon jelent meg, amit Lépésről Lépésre (@lepesrol_lepesre_ ) néven találtok meg. – Epres Laura, gyógytornász hallgató