Szervusz! Te is a felhőjárók csapatába tartozol?

Mert én igen. 😉 

Nem betegség ez, bár nem könnyű vele az élet. A felhőjárók közös jellemzője, hogy a materializált világot hátrahagyva, gond nélkül barangolnak képzeletük alkotta birodalmakban.

Ha ez alapján még nem tudtad eldönteni, hogy egy fajból valók vagyunk-e, menjünk egy kicsit mélyebbre:

Tarkítják az órai jegyzetedet rajzok, vagy oda nem illő mondatok? Mondták már esetleg, hogy nézel, de nem látsz? Ismételték már el többször a nevedet, mielőtt odafigyeltél volna?

Ha ezekre a kérdésekre a válaszod igen, jó helyen jársz! 😀 

Az elkötelezett felhőjárás egyik komoly hátránya, hogy a tömegesen áramló információk jelentős hányadát erős gravitáció köti a földhöz, és igen ritkán érnek csak fel a fellegekig. Magyarán hiába mondják el neked a zh időpontokat, a beadandó követelményeket, vagy az órarendben bekövetkezett változtatásokat, nem hallhatod, ha fejben teljesen máshol jársz. Ezzel én is folyamatosan küzdök, de az egyetemi éveim alatt sikerült a kompenzáló technikákat négy fő pontba összeszednem:

   1. Legyen nálad notesz!

Nélkülözhetetlen eszköz. Egy kézzelfogható, táskában tartható jóbarát, aki szelíden emlékeztet, hogy éppen hol is kéne lenned. Persze ehhez használni is kell, és nem elég csak cipelni magaddal, de előbb-utóbb rááll az agyad, hogy mindent azonnal feljegyezz.

   2. Alakíts ki egy rutint!

Bár a rutin a kreativitás és a haladás ellensége, nem jön rosszul, ha általában azt sem tudod, hova kapd a fejed. Nem kell ehhez foggal-körömmel ragaszkodni, de ha rendszerezed a feladataidat, és bizonyos tennivalókat bizonyos napokon végzel el, kevésbé valószínű, hogy elúszol. 

   3. Barátkozz!

A notesz remek támpont… de nem beszél. Vagy támogat. Vagy figyel oda helyetted. Jó, persze ne csak ezért szerezz barátokat. 😉 De a barátkozás egyik nagy előnye, hogy több fül többet hall alapon kisebb eséllyel szaladnak el mellettetek az információk.

   4. Tedd próbára magad!

A felhővilág ugyan meglehetősen addiktív, érdemes a valóság talaján is álldogálni néha. Ott vannak az igazi kalandok, amiket nem tapasztalhatsz meg, ha lefoglal a belső álomvilág. Légy aktív, járj társaságba, tűzz ki célokat magad elé! Tudom én, hogy kényelmesebb, és rövidtávon nagyobb érzelmi töltettel jár a mentális barangolás, mint a fizikai, de az előbbit teljesen megélni sohasem tudod.

 

Remélem, kedves felhőjáró barátom (ha vagytok még odakint), hasznos volt ez a pár sor. Az, hogy mennyire állsz ki a világ elé, vagy a világ ellen, a te döntésed. A felhőkről senki ezen a földtekén le nem szedhet, rajtad áll, hol rendezed be az életedet. Én mégis azt tanácsolnám, nézz körül idelent: talán többet kell dolgozni érte, de semmi sem pótolhatja azokat a pillanatokat, amikor sikerül saját magadat is meglepned. Fent pedig maradj meg alkalmi bérlőnek.

Tari Liliána, dietetikus hallgató