A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán a szakest sorozat második eseményeként megrendezésre került a gyógytornász szakest, melynek keretében a szakma szépségeivel, nehézségeivel és a hallgatók diploma utáni lehetőségeivel ismerkedhettek meg a résztvevők. A programot a karrier iroda és a Kavics Mentorprogram hozta el nekünk 2018. november 13-án.

Az est Dr. Feszthammer Artúrné megnyitó beszédével kezdődött, melyben rövid történeti áttekintés
után kifejezte mennyire sokat fejlődött a szakma, és hogy mekkora öröm tölti el, amikor a szép számban megjelent lelkes hallgatókra néz.

Ezt követően Elter Bettina, a kar végzett Msc hallgatója számolt be a friss diplomások lehetőségeiről. Előadása rendkívül pörgős és humoros volt, emellett rengeteg praktikus tanáccsal látta el a hallgatóságot.

 

fotó: Kaptás Erika

A fiatalos lendülettel folytatta az előadást Kora Alexandra az OORI gerincvelősérült osztályának
gyógytornásza, aki csillogással töltötte meg a közönség szemeit, miután elmesélte hogyan is gyógyítanak és hogyan fogadják a hallgatókat osztályán. Kiemelte, hogy az alapok pontos tudása és
az ok-okozati összefüggések meglátása elengedhetetlenek egy jó gyógytornász számára, hiszen épp
ezek tesznek minket szakemberekké.

Ezután következett Tóthné Hernádi Márta a Traumatológia osztályának vezető gyógytornásza. Márta
sok éves tapasztalatát osztotta meg velünk, ami külön élmény volt, hogy 30 év munka után is szeretettel és odaadással beszél munkájáról. Büszkén mesélte érdekesebb eseteit, a hallgatóság pedig
örömmel fogadta gondolatait.

Az előadások után, a szakest utolsó legkötetlenebb programja következett, a „kérdezz-felelek”. Az
előadások alatt minden hallgató felírhatta kérdéseit, melyeket megválaszoltak az előadók egyenként,
illetve közösen is. Számtalan kérdés került megvitatásra, a piszkos anyagiaktól kezdve a magánrendelésen át az államvizsgáig mindenféle témában. Vendégeink nyitottan válaszoltak mindenre, majd az estét lezárva hálásan mondtunk köszönetet mindannyiuknak.

A szakest sorozatunk következő állomása a mentőtiszt pályával folytatódik 2018. decemberében.

Borbély Viktor, gyógytornász hallgató