Nagy érdeklődésre való tekintettel a 2018/2019-es tanévben újra elindítottuk a Szakest Sorozatunkat. A sorozatunk során igyekszünk bemutatni minden az Egészségtudományi Karon hallgatható szakot, különös tekintettel a nappali tagozaton tanulható szakokra. Szakestjeinken törekszünk arra, hogy egy-egy a szakirányhoz kapcsolódó, de különböző területen dolgozó szakembereket invitáljunk meg, akik első kézből tudnak mesélni arról, hogyan alakult az ő pályafutásuk, milyen pozitív és negatív élmények érték őket. Tapasztalatokat és perspektívákat mutatnak be, azzal a céllal, hogy minél több oldalról megismerhessék a hallgatók a választott szakmájukat. El tudjanak köteleződni, vagy még időben megtörénjen a pályakorrekció.

Vendégeink között szerepelnek frissen végzettek, akik a pályakezdő munkakeresésről tudnak mesélni, vagy a mesterképzésekről. Milyen is az élet friss diplomával? Milyen nehézségekkel kell szembenézni kezdőként. Ugyanakkor olyanokat is meghívunk, akik már régóta a szakmájukban dolgoznak és kiemelkedő tevékenységet végeznek, szeretik a hivatásukat, elkötelezettek és boldogan, mosollyal az arcukon tudnak mesélni arról, hogy hogyan is kerültek oda, ahol épp vannak.

Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóknak legyen lehetőségük kérdezni, így minden szakestek biztosítunk legalább fél órát, ahol minden résztvevőnek felteheti a kérdéseit az est végén. A szakemberek pedig őszintén, tapasztalataik alapján, legjobb tudásuk szerint válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Az őszi félévben a dietetikus és gyógytornász szakirány mellett a mentőtisztek estjére kerül sor. A tavaszi félév során pedig a védőnő, népegészségügyi ellenőr, szülésznő és ápoló szakesteket vesszük gorcső alá.

Mindenkit szeretettel várunk Szakest Sorozatunk bármelyik eseményére!

A részleteket minden est előtt a Facebook oldalunkon tesszük közzé, érdemes tehát figyelemmel követni!