A Családbarát Egyetem Program keretében már két éve nagy sikerrel szervezünk meg nyári táborokat munkatársaink gyermekei számára. A tavalyi tematikus turnusokra megannyi pozitív visszajelzés érkezett, így idén – többek között – német, SE VitaKids egészségtáborra és zöld táborba is jelentkezhetnek az általános iskolások.
A Zöld tábort – az egyetemi szinergiákat kiaknázva – a Biztonságtechnikai Igazgatóság Környezetvédelmi Osztályának és a Szolgáltatási Igazgatóság Parkfenntartási Osztályának szakembereivel valósítjuk meg. 

A környezetvédelem iránti elkötelezettség és a természet szeretete hívta életre a Zöld tábort, melynek célja, hogy játékos és interaktív módon ismertesse meg a gyerekeket a fenntartható életmóddal és a „zöld” gondolkodás alapvetéseivel.

regisztráció

A Zöld tábor minden napja izgalmas programot kínál, ahol az általános iskolás korosztály bármely életkorú tagja megtalálja a számára hasznos és szórakoztató újdonságot:

A gyerekek megismerkednek az ehető és nem ehető növények tulajdonságaival, különbségeivel, hatásaival. Megtanulnak magaságyást készíteni, palántázni, növényeket ültetni és gondozni. A növények nevelése során a résztvevők közvetlen kapcsolatba kerülnek a természettel.

A szelektív hulladékgyűjtési foglalkozás során a gyerekek elsajátítják a hulladék helyes szétválogatásának módját és kézzel fogható tudást kapnak arról, hogy miért fontos a szemét szelektálása a környezetvédelem szempontjából. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés és az újrahasznosítás jelentőségére, valamint gyakorlati tippeket adjon a mindennapi életben alkalmazható környezettudatos szokások kialakításához.

Számos felnőttnek is új információkkal szolgálhat a komposztálás témájú nap programja. Megtanuljuk, hogyan alakíthatjuk át a konyhai és kerti hulladékot értékes tápanyaggá, amelyet a növények növekedéséhez használhatunk fel. Ezen a foglalkozáson a természetes ökológiai körforgás és a hulladék csökkentésének módjai kerülnek középpontba.

regisztráció

Információk a Zöld táborról: 
  • A tábor időpontja: 2024. július 29 – augusztus 2. (7 órától 17 óráig biztosítjuk a gyermekfelügyeletet. A szakmai program 9-12 óráig tart.)
  • helyszíne: Markusovszky Kollégium (1089 Budapest, Szenes Iván tér 7.)
  • Általános iskolás gyermekek regisztrálhatnak, a programok az alsó- és a felsőtagozatosok számára is érdekesek lesznek. 
  • A táborok ideje alatt a gyermekeknek háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) biztosítunk. 
  • A tábor díja: 15.000 Ft