A nyár beköszöntével a Testnevelési és Sportközpontban évről évre összejön a Semmelweis közösség apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljen a Családi és Sportnapon. Idén május 25-re, a gyermeknapi hétvégére szervezte meg a Sportközpont az eseményt, ami ismét fantasztikusan sikerült.

Az idei Sportnap igazán különleges volt, mert ezen az eseményen adta át Dr. Merkely Béla rektor a Testnevelési és Sportközpont új műfüves labdarúgópályáját. 

Rektor úr beszédében felhívta a figyelmet annak jelentőségére, hogy a munkával töltött mindennapok után fontos, hogy időt szakítsunk a kötetlenebb, gondtalan együttlétre, a közös feltöltődésre, legyen szó akár a közvetlen családunkról vagy a Semmelweis Nagycsaládról. A Családi és Sportnap nagyszerű alkalom erre, hiszen az eseményen a gyermekeinkkel és a munkatársainkkal is együtt sportolhatunk, kikapcsolódhatunk.

Számos munkahely felismerte, hogy munkavállalóinak elégedettsége nem csupán a munkakörülményeken, a szakmai kompetenciák fejlesztésének lehetőségein és a munkában elért sikereken múlik. Annak, hogy a munkatársak a munkaidőn kívül is találkoznak és minőségi időt töltenek együtt, jótékony hatása van az együttműködésre, a feladatok gördülékeny elvégzésére, a pozitív munkahelyi légkör megvalósulására, így az ilyen események közvetlen hatással vannak a kollégák elégedettségére is. Az erős munkahelyi közösség megtartó erejű és sokkal ellenállóbb a kihívásokkal szemben.

A Semmelweis Egyetem is évről évre számos olyan eseménynek ad teret, melyen a munkavállalóknak lehetőségük van a kollégáik szélesebb körével találkozni, ahol a telefonhanghoz végre arc is társulhat. Ilyen alkalmak a Mikulás ünnepségek, a VáltozóKör és az AnyaKör rendezvényei és a Családi és Sportnapok is.

A gyerekek legnagyobb örömére az idei Családi és Sportnapon sem maradt el a kutyás bemutató, az arcfestésnél és a selfie pontnál kígyózott a sor, de a Napköziotthonos Óvoda kézműves sátránál is sokan megfordultak. A pontgyűjtő füzetekbe csak úgy gyűltek a pecsétek a váltó- és futóversenyen, foci ügyességi mérkőzésen, a ping-pong asztaloknál, az ergométer bajnokságon. A dartsot kivételesen nem csak kézzel dobálhatták, de kipróbálhatták a láb dartsot is, ami úgy tűnik, a felnőttek számára is újdonság volt.

De gyermek nélkül is érdemes volt kilátogatni a Zágrábi utcába, hiszen azon túl, hogy remek lehetőség volt megismerkedni távolabbi munkatársakkal, a nap során egészségügyi szűréseken, inbody-, vércukor és vérnyomásmérésen vehettek részt az Egészségfejlesztési Központ jóvoltából, és az ülőmunka negatív hatásai ellen a Szakrendelő Intézet gyógytornászai mutattak hasznos gyakorlatokat, a Testnevelési és Sportközpont testnevelő tanárai salsa és zumba órán mozgattak át mindenkit, a Családarát Egyetem Központ sátránál pedig kávéval, csokival és kvízzel vártuk a pihenni vágyókat. Az élményt a tűzön grillezett ebéd és helyben sütött fánk tette teljessé.

A nap végén a pontgyűjtő füzetet leadók közt a Családbarát Egyetem Központ, az Egészségfejlesztési Központ ajándékait sorsolták ki, a versenyek győzteseit pedig éremmel jutalmazta a Testnevelési és Sportközpont

Nagy örömet jelentett a szervezőknek, hogy ennyien részt vettek az idei Családi és Sportnapon, jövőre reméljük, még tízszer ennyien csatlakoznak hozzánk!

Fotók: Zellei Boglárka