A Családbarát Egyetem Program keretében már két éve nagy sikerrel szervezünk meg nyári táborokat munkatársaink gyermekei számára. A tavalyi tematikus turnusokra megannyi pozitív visszajelzés érkezett, így idén – többek között – német, környezetvédelmi és egészségtáborra is jelentkezhetnek az általános iskolások.
Az idei SE VitaKids egészségtábort az egyetemi szinergiákat kiaknázva, a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézetének szakembereivel valósítjuk meg. 

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a gyerekekkel már kis koruktól érdemes megismertetni az egészséges életmód alapjait, mert ez hosszú távon számos előnyt biztosít számukra, és nem utolsó sorban időben rögzül bennük, hogy az egészség nem csak szerencse kérdése, hanem tudatosan tehetnek annak megőrzéséért.

Az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás és elegendő pihenés csökkenti a krónikus betegségek kockázatát és erősíti az immunrendszert. Pozitív hatásuk van az agyi fejlődésre és a hangulat szabályozására is, javíthatja a gyerekek koncentrációját, emlékezetét és tanulási képességeit. Ezáltal sikereket érnek el az iskolában, szabadidős tevékenységeikben, mely az önbizalmat erősíti.

A SE VitaKids tábor tematikája, a téma komplexitását figyelembe véve igyekszik az egészséges életmód minden komponensét érinteni és érthetően, játékosan átadni az információkat a gyerekeknek.

regisztráció

A hét minden napján körbejárunk egy-egy témát a Szakrendelő Intézet dietetikus, pszichológus munkatársaival.

Fő témák:
  • Válogass okosan! – megismerkedünk az okostányérral, valamint az ételek változatosságával és a változatos étkezés fontosságával. A táborvezetők zöldségekkel, gyümölcsökkel, receptekkel, szinezővel, menük összeállításával teszik interaktívvá a témát.
  • Egyél szivárványt! – sokszínű ételek világa: zöldségekből, gyümölcsökből készítünk szivárványt. A vitaminok jótékony hatásáról tanulunk játékosan. 
  • Enni élvezet – fűszer- és gyógynövényismeret a gyerekek aktív bevonásával. Megtudjuk, mi is az a mindful evés és a mazsola meditáció!
  • Figyelj, mint egy béka! – az érzelmek felismerése, kifejezése és szabályozása. Hogyan kezelhető a stressz és az izgulás? Légzésgyakorlatok elsajátítása. 
  • Igy kommunikálnak a zsiráfok! – Bevezetés az asszertív kommunikációba, konfliktusok helyes kezelésébe.
  • Délutánonként a testmozgásé a főszerep: játszótér, kalandpark, pingpong bajnokság várja a gyerekeket. 

regisztráció

Információk a SE VitaKids táborról: 
  • A időpontja: 2024. július 15-19. (7 órától 17 óráig biztosítjuk a gyermekfelügyeletet. A szakmai program 9-12 óráig tart.)
  • helyszíne: Markusovszky Kollégium (1089 Budapest, Szenes Iván tér 7.)
  • Általános iskolás gyermekek regisztrálhatnak, a programok minden alsó- és felsőtagozatosok számára is érdekesek lesznek. 
  • A táborok ideje alatt a gyermekeknek háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) biztosítunk. 
  • A tábor díja: 15.000 Ft