Az idei táborszezon a vakáció első hetében sporttáborokkal vette kezdetét.

Szülői visszajelzések:

„Nagyszerű hetet töltöttek a gyerekek a táborban, hihetetlenül elfáradtak, de minden pillanatát élvezték.”

„A gyermekeim nagyon jól érezték magukat a sporttáborban és kellőképpen elfáradtak.”

„Óriási segítséget jelentett a gyerekek elszállítása a tábor helyszínére, nem indult rohanással a reggel, nem késtek le semmiről. Reméljük, jövőre is lesz ilyen lehetőség!”

A Semmelweis Polgárok gyermekei számára meghirdetett táborokkal a szervezők igyekeztek a szülők számára segítséget nyújtani a két és fél hónapos nyári szünet logisztikai és anyagi nehézségeinek leküzdésében olyan színvonalas programokkal, amelyekben a gyermekek izgalmas, életre szóló élményekkel, barátságokkal gazdagodhatnak.

A Semmelweis Egyetem Családbarát Egyetem Központjának kiemelt küldetése a munkatársak és családtagjaik egészségének védelme. A táborok tematikájának kidolgozásakor nem csak a gyermekek érdeklődési körét vették figyelembe a szakemberek, hanem olyan szemléletet is próbáltak átadni számukra, amit a későbbiekben hasznosíthatnak. Ilyen a sport és mozgás szeretete, mely az egészséges életmód alapja.

A nyári sporttábort két turnusban, június 19. és 23., illetve június 26. és 30. között rendezték meg a Testnevelési és Sportközpont Zágrábi utcai Sporttelepén, ahol reggel 8-tól délután 4-ig számos programmal várták a gyerekeket. Az idei évben a Belső Klinikai Tömbből és a Külső Klinikai Tömbből külön busszal indulhattak a gyerekek a Sporttelepre, ezzel azoknak a szülőknek segítettek a szervezők, akiknek a Zágrábi utcai telephely kitérőt jelent.

A Testnevelési és Sportközpont oktatói úgy építették fel a sporttáborok programját, hogy a csapatépítés, a barátkozás is fókuszba kerüljön.

A táborokba több mint 80 gyermeket regisztráltak a szülők, így nagyon sokféle korú, érdeklődési körű kisiskolásnak biztosítottunk kikapcsolódást a vakáció első heteiben. A sport, a csapatjátékok összehozták őket és végig fantasztikus hangulatban telt el a két hét.” 

– magyarázta Várszegi Kornélia, a Sportközpont igazgatója.

A tavalyi táborhoz hasonlóan többféle sporttal ismerkedhettek meg a gyerekek. A labdajátékokon (foci, kosárlabda, ping-pong) kívül váltóversenyen, ügyességi akadálypályán, „küzdőjátékokban” is próbára tehették magukat, de lehetőségük volt kipróbálni az ultimate frizbit is, mely sokaknak újdonság volt.

Az ultimate frizbi egy olyan csapatjáték, melyet fiúk és lányok vegyesen is játszhatnak. Nincs szükség különleges felszerelésre. A játéktér egy téglalap alakú pálya és 2×7 játékos van egyszerre a pályán. Amikor a támadó csapat sikeresen eljuttatja a korongot a védekező csapat gólterületére, akkor szerzett egy pontot. 

Az idei évben először a Semmelweis Polgárok középiskolás korú gyermekei számára a nyári táborok biztosítottak helyszínt és lehetőséget a kötelező iskolai közösségi szolgálat teljesítésére, a sporttáborokban több mint 15 fiatal önkéntes segítette a gyermekek étkezését, adminisztrációját, a programok levezetését.

A szinergia továbbra is működik táborainkban: Testnevelési és Sportközpont testnevelő tanárainak, a Napköziotthonos Óvoda óvodapedagógusainak és a Pető András Kar konduktoranak hálásak vagyunk a sporttáborok szakmai lebonyolítását, a Logisztikai Osztály munkatársainak köszönjük a gyermekek szállítását a Sporttelepre és vissza a központba. 

– hangsúlyozta Adonicsné Püski Kata, a táborokat szervező Családbarát Egyetem Központ vezetője. 

Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem