Adonicsné Püski Kata rektori kabinetvezető-helyettessel, a Családbarát Egyetem Központ igazgatójával a Csalad.hu magazin készített interjút a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy megszerzésének apropóján.

Az interjú során szóba került az igazgató szakmai életpályája, a munka és a nagycsaládos-magánélet közti zsonglőrködés. Mélyebben beszélgettek a munkahelyi családbarát szemlélet fontosságáról, az egyetemen megvalósult és jövőben tervezett programokról, továbbá az egyetemi szinergiák kiaknázásáról.

Az egyetemünk sok szempontból egyedi. A Semmelweis-családba beleértjük a munkavállalókon kívül az összes hallgatót, mert ők is kedvezményezettjei a családbarát programjainknak. Kidolgoztunk egy kedvezményes kártyarendszert, amelyet a próbaidő letelte után minden munkatársunk, a beiratkozás után pedig minden hallgatónk használhat. Ezzel elég nagy volumenű kulturális, szabadidős és sportkedvezmény vehető igénybe a különböző területeken. A Semmelweis-család méretében egy kisvároshoz hasonlítható közösség, ebben pedig hatalmas a potenciál. A mottónkban is benne van, hogy törődünk egymással, ami azt jelenti, hogy az egész családbarát rendszerünket az egyetemi szinergiák kiaknázására építettük. Jó példa: a konduktorok vigyáznak nyáron a dolgozók gyermekeire, a klinika orvosai pedig egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak. Igyekszünk minél több belső energiát és erőforrást használni. A gyógyító tevékenység miatt a munkaköreink többségében nem megvalósítható az otthoni munkavégzés, így rákényszerültünk arra, hogy más eszközöket találjunk, hogy érezzék a munkavállalók a családi életük támogatását.

-vallja Adonicsné Püski Kata rektori kabinetvezető-helyettes, a Családbarát Egyetem Központ igazgatója.

A teljes interjú itt olvasható.