Október 17-től a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézetben (SESZI) családorvosi ellátás is elérhető az egyetem munkatársai számára. A Családbarát Egyetem Program legújabb egészségügyi szolgáltatása az egyetemi polgárok és 14 év fölötti családtagjaik számára teljeskörű családorvosi ellátást biztosít.

Régi álmunk valósult meg a családorvosi oktató praxis létrehozásával

– mondta az ünnepélyes átadáskor köszöntőjében a Semmelweis Egyetem rektora. Dr. Merkely Béla kiemelte, az egyetemen jött létre először a nemrég 30. születésnapját ünneplő Családorvosi Tanszék, amely igen komoly családorvosi hálózatot hozott létre, s amely a betegellátás mellett a hallgatók és rezidensek oktatásában vállal jelentős szerepet.

„A Családbarát Egyetem Programunk keretében megvalósuló oktató praxisban a Semmelweis Polgárok és a velük egy háztartásban élő, 14 év feletti családtagok ellátása csak az első lépés, ennél tovább szeretnénk menni” – hangsúlyozta a rektor.

Az online előjegyzései rendszer már elérhető:

Galéria

8kép

Dr. Varga Péter, az Ellátásszervezési Igazgatóság igazgatója köszöntőjében elmondta, a rektori program kiemelt eleme a Családbarát Egyetem Program. Ennek egyik része a most elinduló alapellátási rendelő, részei továbbá a készülő megelőző orvostani rendelők, és elindulhat az az alapellátási Semmelweis praxisközösségi modell, amelyet az egyetem zászlóshajóként mutathat fel a többi egyetem számára is, és amelynek tapasztalatai a későbbiekben alkalmazhatóak lesznek a napi gyakorlatban.

„A gondoskodó, családbarát egyetemnél nagyon fontos, hogy az egyetemi polgárok egészségét megőrizzük, ebben szeretnénk segítséget nyújtani különböző programjainkkal” – fogalmazott dr. Torzsa Péter, Családorvosi Tanszék tanszékvezetője. Mint elmondta: a családorvosi oktató praxisok száma a jövőben ötre nőhet. 

Forrás: Szepesi Anita/Semmelweis Hírek
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem