A hamarosan megrendezésre kerülő IV. Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze egyik kiállítójával, a MediPowerrel készített interjút a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága.

Az egészségügyi munkaerő közvetítésére szakosodott finn vállalkozás egyben a kiérkező egészségügyi dolgozó első munkaadója. A külföldről Finnországba költöző egészségügyi munkavállalókat segíti a MediPower cég, valamint a lakással kapcsolatos ügyintézésekben, a hivatalos papírügyintézésekben valamint lehetőségeikhez mérten a családtagok ügyeinek intézésében is.

Egész Finnország területén és a nemzetközi piacon is jelen van már 2008 óta. A WorkPower-konszern részeként működik. Egy megbízható, a dolgozóiért felelősséget vállaló és jogait felügyelő, energikus munkáltató.

A MediPower a privát szférában valamint az állami szektorban is kiváló álláslehetőségeket biztosít. Az egészségügyi dolgozóik számára eleinte 12 hónap határozott idejű munkaszerződést kínál, majd ezt követően a motivált szakembereik legnagyobb részét a saját alkalmazásába veszi át az adott egészségügyi intézmény.

A MediPower HR csapata azon dolgozik – hogy professzionális egészségügyi szakembereket közvetítsen Finnországba a jobb egészségügyi ellátás érdekében.

Az említett HR csapat két nagyszerű tagjával Varga Adrienn-nel és Kádár Leventével készítette az Alumni Igazgatóság a következő interjút.

Kádár Levente Magyarországon született, a szüleivel költözött ki Finnországba. 10 éven át kint élt, majd a felsőoktatási tanulmányait idehaza végezte. 2007-ben újra visszaköltözött Finnországba immáron a saját családjával. „Továbbá is bennünk van az a gondolat, a haza iránti szeretetből is, hogy valamikor újra véglegesen hazaköltözünk.” 2016 óta dolgozik a MediPower cégnél a HR területén, amely egy teljes mértékben finn tulajdonú cég.

Levente haza iránti szeretete miatt is dolgozik ebben a pozícióban, hiszen így tudja tartani Magyarországgal fizikailag is a kapcsolatot. Támogatja a finn-magyar összefonódást, mind kulturális, mind tudományos szempontból.

 

 

 

 

Varga Adrienn 3 éve dolgozik a MediPower cégnél, a HR – social media területeken. Szerinte a cég nagyon gondoskodó, rugalmas és nyitott. Ahhoz hogy Finnországba dolgozhasson rengeteg időt és energiát kellett belefektetnie, ezért is szeretne segíteni mindazoknak, akik Finnországba szeretnének költözni és ott dolgozni. A MediPower nagyon támogató közeget biztosít nem csak az érdeklődőknek, hanem lehetőség szerint családjuknak is.

 

 

Miért érdemes az érdeklődőknek kilátogatni a karriernapra hozzátok?

A látogatók sok hasznos információval gazdagodhatnak, ha ellátogatnak a MediPower standjához. Adrienn és Levente a tájékoztató alatt igyekszik átadni a finn életérzést, saját tapasztalataikkal, egy rövidebb, átlátható információs anyagot a komplex folyamatról, amennyiben valaki elhatározza magát mellettük. A MediPower egy éves díjmentes nyelvtanfolyamot biztosít a jelöltek számára, emellett a hivatalos ügyek intézésében is segít, pár hónapos lefolyással. Az egy év nyelvtanulás után, egy évet a cégen keresztül dolgoznak kórházaknak, mindeközben szakmai tapasztalatot, nyelvtudás szerezhetnek, szakosodhatnak.

Mindemellett a HerBar egészséges ételek és italok csodálatos világát is megkóstolhatják.

 

Finn életérzés

Ahogy kiérkeztek Finnországba, megcsapta őket az otthon érzése. A nagyvárosi nyüzsgés miatt vágytak a nyugalomra. A finn tóparton ülve egészen jól el lehet engedni a munkából adódó stresszt, harapni lehet a csendet. Északi ország révén hűvösebb van, mint hazánkban, bár máshogy érezni az északi hideget.

 

Mit tesz a MediPower az érdeklődőkért?

  • részletes tájékoztatás
  • nyelvtanfolyam biztosítása
  • kiutazás támogatása a nyelvvizsgára
  • kapcsolati háló biztosítása
  • hivatalos ügyek intézése
  • elhelyezés segítése
  • kiköltözés segítése, lakhatási támogatás
  • folyamatos kapcsolattartás
  • biztonsági háló

IV. Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze

IV. Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze Facebook eseménye

Szöveg: Méth Frida
Fotók: MediPower – Jari Sokka