Döntött a Szenátus a Szervezeti és Működési Szabályzat kiegészítéséről a különleges jogrendben és egészségügyi válsághelyzetben alkalmazandó átmeneti rendelkezésekkel. A videókonferencia keretében megrendezett ülésen a többi napirendi pontot is megtárgyalta a testület, de ezekről az április 2-ával lezáruló elektronikus szavazási eljárás keretében határoznak.

A fenntartói ajánlásoknak megfelelően megtartotta márciusi ülését a Szenátus, a személyes jelenlét mellőzésével, videókonferencia keretében. A Zoom rendszerben lebonyolított ülésen mind a 10 napirendi pontot megtárgyalta a testület, amely a döntéseket az április 2-ával lezáruló elektronikus szavazási eljárás keretében hozza meg.

Egy, a járványügyi helyzet miatt azonnali döntést igénylő napirendi pont esetében szavaztak is a szenátorok a videókonferencia keretében. Eszerint kiegészült a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) a különleges jogrendben és egészségügyi válsághelyzetben alkalmazandó átmeneti rendelkezésekkel. Ez megteremti a szabályozási környezetet a Semmelweis Egyetem Járványügyi Bizottságának működéséhez, az ilyen helyzetekben alkalmazandó döntések meghozatalához, azok alkalmazásához, az egyetemi polgárok tájékoztatásához. Lehetővé válik emellett különleges eljárás keretében személyi szavazások lebonyolítása az ülés megtartása nélkül.

Az SZMSZ módosítás értelmében emellett összeolvad a Beruházási és a Létesítményüzemeltetési Igazgatóság, Létesítményfejlesztési és -üzemeltetési Igazgatóság néven. A hamburgi képzőhelyre, az Asklepios Campus Hamburgra vonatkozó módosítás célja, hogy az ottani hatodéves orvostanhallgatók számára 2020-ban a szóbeli államvizsga az eredeti időpontban, az írásbeli időpontjától függetlenül megtörténhessen. Ugyanakkor ha az írásbeli eredménye később elégtelen, a korábban tett szóbeli vizsga is semmis.    

A szenátusi ülésről részletes beszámolót az elektronikus szavazás lezárását követően közlünk.

 

Dobozi Pálma

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.